DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

„Akkor legyen így, vannak tartalékpilótáink” – Hamilton nem teszi le az ékszereit

A Mercedes sztárját nem érdekli az FIA új szabálya, ő nem fog megválni az ékszereitől - ha emiatt nem engedik versenyezni, akkor nem fog versenyezni, majd megy helyette más.

Kissé érthetetlen szabályt kezd el betartatni az FIA: nem engedélyezett a piercing és az ékszer a paddockban sem, Niels Wittich és Eduardo Freitas versenyigazgatók pedig már módosították is a szövegezést, így büntethetők a szabályszegők. Az FIA ezt tűzvédelmi okokra hivatkozva írja elő és kijelentette, hogy mostantól mindenkit átvizsgálnak emiatt. Lewis Hamilton ennek ellenére (vagy éppen emiatt...) három karórában, tengernyi ékszerben jelent meg a Miami Nagydíj sajtótájékoztatóján, ahol azt is elmondta, hogy "van két testékszerem olyan helyen, amit nem részletezek."

ham_8



"Vannak fontosabb problémák, ez egy apróság. Tizenhat éve hordok ékszert, az orrkarikámat nem is tudom kivenni. Az autóban csak azt és a fülbevalóimat hordom. Nem mágneses, sosem volt vele gondom a múltban. Az MRI-vizsgálatokhoz sem kell kivennem őket. Teljesen abszurd dolog, hogy erről beszélünk" - mondta Hamilton a Formula.hu jelenlétében.

A hétszeres világbajnok arról is beszélt, hogy nem tudja a megoldást, ő nem fogja kivenni/letenni ezeket az ékszereket, majd tett egy erős kijelentést:

"Ha megállítanak és nem versenyezhetek, akkor legyen így. Vannak tartalékpilótáink. Sok mindent lehet csinálni a városban amúgy is, szóval úgy is jó."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: