DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Aggódtam Sebastianért”

Sebastian Vettel jó kapcsolatot ápol a Schumacher családdal, jó barátai pedig szomorúan vették volna tudomásul, ha már most búcsút intett volna a sportnak. Tudják viszont, másfelé is húzza a szíve.

Ugyan felröppentek olyan pletykák a paddockban, hogy Sebastian Vettel az idei szezon végén végleg szegre akasztja a bukósisakot, az Aston Martin csütörtökön bejelentette, a német pilóta és Lance Stroll versenyez náluk jövőre is.

Vettel maradásának nemcsak megannyi rajongója, hanem közeli barátai is örülnek. Ralf Schumacher is – akinek bátyja a négyszeres világbajnok példaképe, unokaöccse pedig a mentoráltja – megkönnyebbült a csapat közleménye után. Mint elmondta, nem volt épp nyugodt honfitársa helyzetét illetően, különösen azért, mert a pályán kívüli Vettelt is ismerve tudta, mi mindent kellett mérlegelnie a szerződéshosszabbítás előtt.



„Hatalmas öröm számomra, hogy így döntött. Fontos Németország Formula-1-es jövője szempontjából, de az egész sportágat tekintve is. Nagy kár lett volna egy olyan személyiséget és világbajnokot elveszíteni, mint Sebastian Vettel” – kezdte a Sky németországi csatornájának. Szerinte barátja számára az elmúlt időben sokféle ügy vált fontossá, és félő volt, hogy ezek eltántorítják majd a folytatástól. „Néha elég kritikus volt néhány dologgal kapcsolatban. Mindannyian tudjuk, hogy nagyon érdekli a környezetvédelem, ami szerintem remek. Támogat bizonyos dolgokat. Zandvoortban még nagyon-nagyon rossz hangulatban volt, bírálta az egész F1 környezetvédelemhez való hozzáállását.”

Vettel épp a törődésével lopta be magát megannyi szurkoló szívébe; egyaránt odafigyel élő és élettelen környezetére, miközben megmarad egy hétköznapi figurának, aki gondosan óvja a magánéletét. Schumacher szerint ez a másik ok, ami a búcsúzás felé billenthette volna a mérleget. „Már aggódtam; most már érett, mindenre odafigyel, és talán a családjával is szeretne több időt tölteni. Tudom, milyen ez, én is voltam ebben a szituációban. Már nem olyan jó móka az egész, de még mindig utazol… a család otthon, te egyedül a versenypályán. Egyszer csak elkezded az egész értelmét keresni.”

Vettel azonban itt lesz még, és Schumacher szerint nagyon is számolhatunk még vele. „A ragyogás a szemében – ez az a Sebastian, akit ismerünk!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: