2024. április 19. 08:15
KezdőlapMotoGPA Yamaha sztárja elmondta, miért érzi veszélyesnek a sprintversenyeket

A Yamaha sztárja elmondta, miért érzi veszélyesnek a sprintversenyeket

A Yamaha sztárjának, Fabio Quartararónak egyértelmű véleménye volt a MotoGP új szombati formátumáról az első portimãói sprintverseny után.

Fabio Quartararo elrontotta a rajtot a MotoGP történetének első sprintversenyén Portimãóban, és a többszereplős, számos csetepatéval tarkított mezőny végére került. A 2021-es világbajnoka aztán a Ducati újoncával, Álex Márquezzel (Gresini) csatázott a kilencedik helyért.

„Egyáltalán nem szeretem a sprintversenyt” jegyezte meg a 23 éves nizzai versenyző szombat délután.

A Yamaha-versenyző teljesen tanácstalanul áll problémáik előtt, elárulta mi a legnagyobb gondjuk

„Szerintem a biztonság kedvéért jobb lenne, ha szombaton tizenkét kör helyett kétszer 25 kört tennénk meg. Fizikailag nehezebb lenne, az tény, de a 25 körben több időnk lenne. Ha most a sprintben három pozíciót veszítesz, akkor véged van.”

Quartararo legfőképpen a biztonság miatt aggódik: „Ennek az egésznek semmi értelme, de nem mi döntünk. Nem akarok panaszkodni, de ez biztonsági kérdés. Nem probléma, ha hozzáérsz egy másik versenyzőhöz a nagy hajtásban, elvégre a verseny végén néhányszor én is összeértem Álex Márquezzel, de ez a verseny egyszerűen őrültség. Ahogy egyesek néha reagálnak, azt nem lehet irányítani. Nem akarok ebbe belemenni, mert teljesen természetes, hogy senki nem akar pozíciókat veszíteni, és mindenki küzdeni fog a következő futamon is, de szerintem ez rendkívül veszélyes így.”