2024. április 25. 11:20
KezdőlapMotoGPA Yamaha csapatfőnöke elmondta, mit tart a bajnoki cím kulcsának

A Yamaha csapatfőnöke elmondta, mit tart a bajnoki cím kulcsának

Kedden hivatalosan is bemutatkozott a Yamaha 2023-as gyári csapata. Massimo Meregalli csapatfőnök elmondta véleményét a közelgő szezonnal kapcsolatban.

A Yamaha gyári csapata mindenképpen fejlődni szeretne a 2022-es szezonhoz képest, így sokkal agresszívabban állnak az előttük álló kihívások elé.

Íme az első fecske, a Yamaha bemutatta idei motorjának festését – kép, videó

„Ha győzni akarsz a MotoGP-ben, akkor a megfelelő hozzáállásra biztosan szükséged van” – mondta Massimo Meregalli csapatfőnök. „Erősnek, pozitívnak, nyitottnak és mindenre felkészültnek kell lenned. Mert a MotoGP-ben minden nagyon gyorsan történik, és készen kell állnod arra, hogy mindenre reagálj. Egy ilyen hosszú szünet után, ahol sikerült regenerálódnunk és feltölteni az energia raktárainkat, nagyon várjuk már az új szezont. A hangulat friss és jó” – jellemezte a Yamahánál uralkodó hangulatot az olasz vezető.

A MotoGP-korszakban először szatellit csapat nélkül induló japán gyártó deklarált célja a bajnoki cím visszaszerzése, amelyet tavaly a Ducati gyári versenyzője, Francesco Bagnaia nyert el a Yamaha ásza, Fabio Quartararo előtt.

Ennek tudatában Meregalli a következőképpen foglalta össze a 2023-as szezon kihívásait: „Technikai szempontból a gyorsaságról szól, stratégiai szempontból pedig a hibák elkerüléséről és arról, hogy semmit ne vegyünk biztosra. Az új formátummal 42 futamunk lesz. A következetesség lesz a kulcs a bajnoki cím megszerzéséhez.”

A sprintfutamokkal kapcsolatban az olasz csapatvezető hozzátette: „A formátum új, így ehhez hozzá kell szoknunk. A csapatoknak, de a versenyzőknek is nagyobb kihívást jelent majd. Szombaton, a sprintverseny után részletesen ki kell elemeznünk az adatokat, hogy javíthassunk, amit csak tudunk a vasárnapi főfutamra. Minden bizonnyal kihívás lesz, mint mindig. A nézők számára az új formátum biztosan szebb lesz, számunkra talán egy kicsit stresszesebb” – mondta a Yamaha csapatfőnöke.

Így néz majd ki 2023-ban egy MotoGP-versenyhétvége