KezdőlapRallyA WRC promóterhez kerül az ERC is

A WRC promóterhez kerül az ERC is

-

A Motorsport Világtanács döntése alapján 2022-től a WRC promótere irányítja majd az ERC-t is. A cél az FIA Rally piramisának megerősítése, hogy az ERC egyértelműen a WRC előszobájává váljék.

- Hirdetés -

A döntés egy folyamat része, az FIA és a 2013 óta a WRC-t promótáló fantáziadúsan WRC Promoter GmbH névre keresztelt müncheni cég februárban már megállapodott arról, hogy a ralikrossz is a WRC promóter irányítása alá kerül. A WRX és az ERX esetén is többéves megállapodást kötöttek.

- Hirdetés -

Az FIA egy újabb nagy bajnokság kereskedelmi jogainak gyakorlásával bízta meg a csoportunkat. A WRC népszerűsítésében az elmúlt kilenc szezonban komoly eredményeket értünk el, így tökéletes helyzetben vagyunk ahhoz, hogy felvegyük az ERC-t portfóliónkba” – mondta Jona Siebel igazgató.

- Hirdetés -

Komoly potenciált látunk az ERC-ben, ami az európai kulcspiacokra fókuszál. A célunk, hogy továbbra is megtartsuk a sorozat identitását, de ugyanakkor jól illeszkedjen a WRC strukturájához is” – tette hozzá az igazgató.

Peter Bayer, az FIA sportért felelős főtitkára is elégedetta  döntéssel. „Örülök, hogy az FIA és a WRC promótere közös víziót fogalmazott meg az FIA Rally Európa-bajnokság promóciójáról. Ez az új struktúra, egyetlen promóterrel a világ- és az európai szintű sorozat számára, valóban megerősíti az FIA Rally piramisát. Hidat teremt a két bajnokság között, és egyértelmű karrierutat biztosít a pilóták számára. A WRC promótere a komoly tapasztalatát elhozza az európai szintre is, és bízom benne, hogy a sorozat virágozni fog a jövőben. Szeretnék köszönetet mondani az Eurosport Events-nek, Andrew Georgiou-nak és csapatának az évek során az ERC-hez nyújtott jelentős és színvonalas hozzájárulásért. A kapcsolat továbbra is fennmarad azzal, hogy maradnak az FIA családján belül, mint számos pályaverseny promótere.”

A döntés a Rally Hungary jövőjét is érinti. Őry Tamás a Rally Hungary promótere kiemelte, hogy eddig nagyszerű volt az együttműködésük az Eurosport Events-szel. A jövőben pedig azt várja, hogy a WRC promóterrel tovább emelkedik majd az ERC színvonala, amiből a Rally Hungary is sokat profitálhat.

ERC WRC
fotó: SKODA Rally Team Hungaria
- Hirdetés -
Forrásfia.com

Hírlevél

- Hirdetés -