A Williams elkezdett dolgozni a 2023-as autóján

Jost Capito elárulta, az idei konstrukción már nem hajtanak végre különösebb fejlesztéseket, a prioritás most az, hogy a következő évi autójuk versenyképesebb legyen a mostaninál.

Jost Capito, CEO, Williams Racing, in the team principals Press Conference

Jost Capito, CEO, Williams Racing, in the team principals Press Conference

FIA

A Williams csapatfőnöke a Sport1 AvD Motor & Sport magazinnak adott interjút, amelyben a száguldó cirkusszal kapcsolatos, aktuális témákról kérdezték. Többek között arról, hogy látja csapata idei teljesítményét.

„A szezon eddig nem úgy alakult, ahogy azt reméltük. Évek óta a mezőny hátsó felében vagyunk, sok újra tervezésre van szükség. Ez hosszú folyamat a Forma-1-ben, láttuk ezt a Red Bullnál és a Ferrarinál is“ - mondta a német.

„Ugyanez a helyzet a Williamsszel is. Hagyományos csapat vagyunk, de az elmúlt tíz évben nem hajthattunk végre komoly beruházásokat. Ha megnézzük, hogy a szezon elején mekkora volt a különbség köztünk és a többiek között, akkor megállapítható, közelebb értünk. Most újra versenyezhetünk más csapatokkal, ami jó móka“ - tette hozzá a csapatfőnök.

Még több F1 hír:

„Elkezdtünk dolgozni a jövő évi autón, így az idei konstrukción már nem hajtunk végre változtatásokat. Most az a prioritás, hogy a következő autónk versenyképesebb legyen. Az ideivel már nem sok mindent tehetünk, nem várunk többet tőle“ - ismerte el Capito.

A Williams csapatfőnöke kitért Sebastian Vettel visszavonulására is, amellyel kapcsolatban elmondta, nagyon tiszteli honfitársát.

„Számomra minden versenyző, aki világbajnok lesz, a legnagyobbak közé tartozik. Nincs túl sok belőlük. Sebastian egy abszolút kivételes tehetség, de nemcsak kiváló autóversenyző, hanem nagyszerű ember is. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ismerhetem“ - fogalmazott a grove-i alakulat vezetője.

Ricciardo: jó lesz kiszakadni a száguldó cirkuszból


Nézzétek meg, milyen egy virtuális kör a Hungaroringen!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Rosberg szerint Norris a jelenlegi generáció egyik legjobbja
Következő cikk Hivatalos: Albon több évre hosszabbított a Williamsszel

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország