DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 17. szerda
F1

A volt Honda-főnök a Red Bull alkalmazásába állt

A japánok F1-es projektjét felügyelő Masashi Yamamoto tanácsadóként fogja segíteni a motorokat átvevő Red Bull Powertrains munkáját: ő lesz a híd az új cég és a Honda között.

Yamamoto, aki formálisan a Honda Formula-1-es ügyvezető igazgatójának tisztségét töltötte be az előző három szezonban, elhagyta a japán vállalatot. A szakember saját tanácsadó céget alapított, amellyel a hibrid erőforrás felkészítését átvevő Red Bull Powertrains és a Honda közötti, továbbra is élő partnerkapcsolatot segíti majd. Erről beszélt a Motorsport.com japán kiadásának:

„Új céget alapítottunk. Csinálni akarunk valamit, amivel boldoggá tesszük az embereket, ha pedig győzünk az F1-ben, akkor boldogok lesznek” – mondta Yamamoto. „Szerződést írtunk alá a Red Bull Powertrains céggel. A rendelkezésükre fogok állni, Christian Horner és Helmut Marko felkérésére, hogy támogassam őket.”



„Ezt a szerződést két cég kötötte egymással, így nehéz részletekről beszélni, de a Red Bull Powertrains tagjaként olyan munkát fogok végezni, amellyel segíthetem őket. Példának okáért, ha meg akarják érteni a japán kultúrát és a Honda kultúráját, szorosabb és jobb kapcsolatot szeretnének a Hondával, azt támogatni tudjuk. Lényegében hidat verünk a Red Bull és Japán között” – magyarázta feladatát Yamamoto, aki új szerepében több nagydíjon jelen lesz személyesen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: