DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„A versenytempó az igazi erősségünk” – Alonso

Bahreinben az időmérő volt az Aston Martin gyenge pontja, Dzsiddában viszont az első sorból indulhat a spanyol F1-es, aki roppant optimista.

Fernando Alonso a harmadik legjobb idővel zárta a Formula-1-es Szaúd-arábiai Nagydíj kvalifikációjának utolsó felvonását, ám mivel az őt megelőző Charles Leclerc tíz rajthelyes büntetéssel rendelkezik, a spanyol a rajtrácson előrelép a második pozícióba, azaz a pole-os Sergio Perez mellől, az első sorból vághat majd neki vasárnap a versenynek.

Érthető módon a spanyol határozott választ adott arra az időmérő leintését követően, hogy örül-e az eredménynek:

f1-alonso-aston-dzsidda-1_1



„Igen, egyértelműen. Eddig ez egy jó hétvége számunkra. Az időmérő volt a gyenge pontunk Bahreinben, de úgy tűnt, ma elég jól teljesített az autónk egy körön. Szóval meglátjuk, holnap mit tudunk csinálni innen. Nyilván Charles büntetést kap, úgyhogy az első sorból fogunk startolni, ami bámulatos.”

 

A futam még jobb lehet Alonsónak

Két hete az évadnyitón az Aston Martin és Alonso különösen versenytempó terén jeleskedett, a jobb gumikezelés révén tudta átlépni a Mercedeseket és az egyetlen talpon maradt Ferrarit. Pénteken némi tempóvisszaesés ellenére is biztató volt a hosszú etapja a spanyolnak, aki maga is rendkívül optimistán nyilatkozott a vasárnapi esélyeket illetően:

„Igen, magabiztosak vagyunk. A tegnapi hosszú etapunknál a különbséget a forgalom is befolyásolta. De az autó nagyon erősnek érződött, és továbbra is úgy gondolom, hogy az autónk erőssége a hosszú etapos tempó és ahogy a gumikat kezeljük. Szóval jobbnak kell lennie vasárnap, mint szombaton, úgyhogy különösen jó érzés az első sorból indulni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: