szombat, április 20, 2024

A Toyota elnöke óvatosan nyilatkozott Ty Gibbsről

Dátum:

Megosztás:

Gyorsan bedobták Ty Gibbset a mélyvízbe, hiszen egy fél szezonnyi Xfinity tapasztalattal a háta mögött beültették a 23XI autójába.

- Reklám -

Persze az eredményei önmagukért beszélnek: 40 versenyen indult eddig a szériában, ebből 9-szer nyert, és 27-szer volt top10-ben.

- Reklám -

A Cup Series azonban más kávéház, és a 23XI Racing színeiben 9 versenyen eddig egyszer tudott bekerülni a legjobb 10-be.

Bár a Toyota elnöke elismerte, hogy Gibbs sokkal gyorsabban fejlődik, mint elvárták tőle, vannak fenntartásai azzal kapcsolatban, hogy jövőre ő jöjjön Kyle Busch helyére a 18-as autóba.

- Reklám -

Ami figyelemre méltó Ty Gibbsben, az az, hogy milyen jól teljesít ahhoz képest, hogy mennyi tapasztalattal rendelkezik” – magyarázta David Wilson.

Versenyzőként, a társaihoz képest, és ez sokkal kevesebb. Papíron nem hiszem, hogy bárki is arra számított volna, hogy ilyen gyorsan fog fejlődni, mint ahogyan tette. Amit nem szabad elfelejtenünk, különösen, ha azt fontolgatjuk, hogy jövőre a Cup Seriesben versenyeztessük.

Azonban még rengeteget kell tanulnia. Most töltötte be a 20. életévét, és ilyenkor még sokat hibázik az ember.

Wilson elismerte, hogy Gibbs idén több hibát is elkövetett, nem csak a pályán, de azon kívül is.

A legfontosabb, hogy olyan emberek vannak körülötte, akik folyamatosan felkészítők őt a jövőre, és segítenek neki” – magyarázta a Toyota fejese.

Tetszik, ahogyan idén érettebbé vált. Emlékeztek, hogy a szezon elején sokszor került összetűzésbe, és amint kiszállt az autóból, agresszívan kezelte a helyzetet.

Sokkal jobban kezeli az érzelmeit, ha kiszáll az autóból. Egy fiatal versenyzőnek jó, hogy megtanulja kezelni ezeket a helyzeteket, de még mindig fog tapasztalni olyan dolgokat, amelyek újak számára, és ez egy dinamikus időszak lesz számára.

Időközben Joe Gibbs is megszólalt arról, hogy mikor várható bejelentés a 18-as autó jövőjével kapcsolatban.

„Most már a rájátszásra koncentrálunk. Nem akarjuk megzavarni ezt a folyamatot. Ahogy vége a szezonnak, dönteni fogunk” – mondta Joe Gibbs, aki nem mellesleg Ty Gibbs nagyapja.