KezdőlapFormula 1A szaúdi lesz az első olyan F1-es hétvége, ahol 5G-s netet fognak...

A szaúdi lesz az első olyan F1-es hétvége, ahol 5G-s netet fognak használni

-

A Forma-1 történetében először a hétvégén, Dzsiddában fogják használni az 5G-s hálózatot, amivel a helyszíni nézőket még jobban betudják vinni a történések mélyére.

Katar után ismételten egy vadiúj helyre látogat majd el a száguldó cirkusz. Az első Szaúd-Arábiai Nagydíj több szempontból is különleges lesz. Egyrészt ez lesz az F1 történetének leggyorsabb utcai pályája, másfelől pedig a helyszínen használt 5G miatt is, amely a modern kor leggyorsabb, vezetéknélküli internet hálózata.

„Relatíve rövid idő alatt épült fel a pálya, ugyanakkor azt is el lehet mondani, hogy ez egyik, ha nem a legmodernebb versenypálya az egész világon.” – kezdte a pálya igazgatója Martin Whitaker. „Például, mi leszünk az első F1-es pálya, akik az 5G hálózatot fogják használni. Ennek eredményeként még több akciót tudunk nyújtani a lelátókon helyet foglaló rajongóknak.”

„Használhatják az eszközeiket arra, hogy még intenzívebb élményeket kaphassanak. Nagyszerű látni, hogy az itteni emberek mennyire innovatívak és remek alapot tesznek le a jövőbeni futamainknak.