KezdőlapFormula 1A Schumacher-unokatesóknak "normális", hogy extra figyelmet kapnak

A Schumacher-unokatesóknak „normális”, hogy extra figyelmet kapnak

-

Ralf Schumacher szerint a Schumacher családnév viselése a világ Forma-1-es pályáin teljese „normális” dolog, mind Mick, mind David számára.

Ralf, a korábbi F1-es versenyző és a hétszeres világbajnok Michael Schumacher öccse, a 19 éves David Schumacher édesapja is, aki most kezdte meg második szezonját a Forma-3-ban.

A múlt hétvégén, amikor David Barcelonában versenyzett, unokatestvére, Mick ugyanezen a helyszínen, már a Forma-1-es mezőny tagjaként, szintén rajthoz állt.

„Alapvetően azt mondanám, hogy nekik nehezebb, mert ők jobban fókuszban vannak” – mondta Ralf az RTL-nek, amikor a fiatal unokatestvérekről kérdezték.

„Mick nagyszerű munkát végez, kiválóan teljesít a Forma-1-ben” – tette hozzá.

„Daviddel kapcsolatban sem kaptam semmilyen negatív visszajelzést” – folytatta. „Még a médiával vagy a csapattagokkal való munka tekintetében sem.”

David Schumacher, racingline
David Schumacher  |  Fotó: Charouz Racing

„Barcelonában volt egy kis balszerencséje – megnyerhette volna a futamot, ha nem ütik ki” – mondta Ralf.

Ugyanakkor szerinte David jól viseli a plusz figyelmet, amit a neve miatt kap, hiszen ő már ebbe született bele.

„Nem is tudják, milyen lehet másként” – mondta Ralf. „Ez egy nagy különbség. A gyerekeink számára ez teljesen normális.”

„Adok neki tanácsot, ha kéri. Ha magától jön és kérdez, akkor beszélünk róla. Ő bízik bennem, én is bízom benne” – mondta a német.

Forrásrtl.de