A Sauber-csoport örömmel támogatná Raikkönen visszatérését

Az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frédéric Vasseur szerint a Sauber Group támogatná Kimi Raikkönent, ha a finn úgy dönt, hogy a jövőben visszatérne a versenyzés világába.

Kimi Raikkonen, Alfa Romeo Racing

Fotót készítette: Jerry Andre / Motorsport Images

Kimi Raikkönen, aki több mint 20 évig versenyzett a Forma–1-ben, és 2007-ben a Ferrarival megnyerte világbajnokságot, korábban már kipróbálta magát más szériákban is. A finn 2010-ben és 2011-ben egy kis szünetet tartott az F1-ben, és a rali-világbajnokságban versenyzett, miközben kipróbálta magát az amerikai NASCAR Truck-sorozatban is.

A Jégember végül 2012-ben tért vissza a Forma–1-be a Lotus F1-es csapatával, mielőtt Fernando Alonso csapattársaként visszacsábították volna a Ferrarihoz. Raikkönen második időszaka az olasz alakulatnál nem sikerült olyan jól, mint az első, és 2019-ben az Alfa Romeo csapathoz igazolt, ahol 2001-ben debütált, amikor még Sauber néven futottak.

Még több F1 hír:

Vasseur, aki a Sauber vezérigazgatója és egyben az Alfa Romeo csapatfőnöke is, szívesen segítene Raikkönennek más versenysorozatokban lehetőséget találni, ha ez érdekelné a finnt.

„Mondtam neki, hogy tudok segíteni, ha valami mást szeretne csinálni, de a Sauber-csoport is nagyon szívesen támogatná őt, és szívesen találnánk más projekteket. Most már szinte mindenhol ott vagyunk - Le Mans-ban és a Formula E-ben is“ - mondta Vasseur, akit a gpfans.com idézett.

„Világosan fogalmazott azzal, hogy most egy ideig lezárná ezt a fejezetet és talán félév múlva visszatérhetünk a dologra. Nem tervezi, hogy rövid távon visszatérjen a versenyzéshez“ - tette hozzá Vasseur.

Raikkönen most arra koncentrál, hogy családjával és a barátaival töltse az idejét, miután annyi évet töltött repülőgépeken és a világ különböző országaiban - és örült, hogy elszakadhatott a Forma-1 vérkeringésétől.

Újabb baleset Monte-Carlóban, ezúttal Solberg repült le az útról - VIDEÓ

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Szoros fejlesztési háborúra számít a McLaren
Következő cikk Piastri arról álmodik, hogy rajthoz állhat az idei Ausztrál Nagydíjon

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország