KezdőlapFastest SlapA régi F1-esek közül csak Montoya zárta az első 10-ben az Indy...

A régi F1-esek közül csak Montoya zárta az első 10-ben az Indy 500-at

-

Heten vágtak neki az idei Indy 500-nak legalább egy Forma-1-es rajttal a hátuk mögött, a különversenyt ezúttal a beugró Montoya nyerte.

A kolumbiai mellett már Takuma Sato is ihatott már tejet a Brickyardon, másodjára tavaly tudott nyerni.

Rajtuk kívül Sebastian Bourdais, Max Chilton, Marcus Ericsson, Alexander Rossi és Pietro Fittipaldi voltak az F1-es alakulat tagjai.

Montoya ismét McLarennel indult, és bár a 24. helyről rajtolt, a kavarodásban hamar a 13. helyre jött fel. Szépen lépegetett előre, a verseny vége felé már volt nyolcadik is, de végül Rinus Veekay megelőzte még a cél előtt.

Sato alternatív stratégiájának köszönhetően még vezette is a versenyt, de végül kiállása visszavette a 14. helyre, hárommal Ericsson mögé.

A többiek szinte egyszerre értek be, Fittipaldi, Bourdais és Chilton közé csak egy ember tudott beférkőzni, Dalton Kellett, a 25. helyen.

Alexander Rossi balszerencséje folytatódott, már a verseny elején körhátrányba került stratégiája,és a sárga zászló miatt. Innen sokáig nem tudott felzárkózni a mezőnyre. Végül csak két embert – a verseny női indulóját, Simona de Silvestrót és Will Powert – tudott megelőzni.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

McLaren (@mclaren) által megosztott bejegyzés