KezdőlapFormula 1A Red Bull nem fogja megóvni Verstappen büntetéseit!

A Red Bull nem fogja megóvni Verstappen büntetéseit!

-

Bár nem ért egyet Max Verstappen büntetéseivel a Red Bull,  végül mégsem fogják megóvni őket.

Drámai versenyen van túl a Forma-1. Az első Szaúdi Nagydíjon a megszakítások mellett a két bajnok aspiráns és a Szövetség szolgáltatta a show-t. Élő adásban lehetett hallani, milyen bartert köt Michael Masi a Red Bull-lal és a Mercedesszel, majd a pályán a hétszeres világbajnok és holland ellenfele kakaskodott.

Az egyik ilyen „terelgetés” után a Red Bull rászólt a 24 éves pilótára, hogy engedje maga elé ellenfelét, de tegye mindezt okosan. Verstappen a DRS érzékelőpontja előtt fékezett, és várta, hogy a 36 éves pilóta elmenjen mellette. Hamilton azonban nem akart előre menni, ugyanis tudta, hogy a Bikák pilótája így könnyedén visszaelőzhetné. Végül ütközés lett a történet vége. Mindketten továbbmentek, majd a holland jogosulatlan előnyszerzés miatt kapott egy 5 másodperces időbüntetést. Hamilton így simán nyerte a versenyt.

A futam után mindkét istálló indulatosan reflektált és magyarázott a média képviselőinek.

Christian Horner szerint ezen a futamon az elhunyt Charlie Whiting tapasztaltára lett volna szükség:

,,Ma minden döntés ellenünk szólt, csakúgy, mint Katarban. Utálom kimondani ezt, de a Forma-1-nek manapság igazán hiányzik Charlie Whiting. Ilyen körülmények között egy olyan tapasztalt emberre lenne szükség, mint amilyen ő is volt.” – magyarázta a brit csapatfőnök.

Mindeközben Toto Wolff a tiszta versenyzésre hívta fel a figyelmet:

,,Párszor kieshettünk volna törött szárnnyal. Nem akarom itt most kiteregetni a szennyest, de ki kell értékelnünk és elemeznünk a dolgokat. Ez nagyon-nagyon kemény volt, és talán már át is lépte a határt. Mi csak egy tiszta bajnokságot szeretnénk, ahol a legjobb nyer majd. Ha az Max (Verstappen) lesz, akkor én abba is bele tudok nyugodni. Ám tisztességesnek kell lennie a játéknak.”

Helmut Marko azonban minden dühét kiadta:

,,Először is, felejtsük már el ezt a féktesztet, ami miatt Hamilton annyira mérges volt. Ennyire furcsa dolgot én se nagyon láttam még. A féknyomásban nem látszik változás az adatainkban. Hamilton egyszerűen elszámította magát. Ezután kaptunk egy büntetést, de Max abroncsain már volt két vágás. Örülhettünk, hogy egyáltalán célba ért. Ez viszont így nem mehet tovább! Amint Max kiengedi egy kicsit az oroszlánkörmeit, mindjárt büntetést kap, viszont ha Hamilton kilöki a pályáról, akkor nem történt semmi. Ez nem folytatódhat így tovább, ez elfogadhatatlan! Mindent ki fogunk értékelni, és bizonyos dolgokról jelentést teszünk az FIA-nak.” – nyilatkozta az osztrák tanácsadó.

A későbbi órákban Verstappent az ütközésért még megbüntették, így a Red Bullnál még paprikásabb lett a hangulat. Fontolgatták a felülvizsgálati kérelem és az óvás lehetőségét, ám végül annyiban hagyták a dolgot.

 

Forrásgpblog.com