DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Red Bull nagyon komolyan veszi az Aston-ügyet

Christian Horner szerint még az AlphaTauri sem hasonlít annyira az ő autójukra, mint az Aston Martin, ami kérdéseket fet fel - zajlik a belső vizsgálat és még várható folytatás.

Még mindig nem zárult le a Red Bull és az Aston Martin ügye: az előbbi istálló azzal vádolja utóbbit, hogy valamilyen módon a szellemi tulajdont szerezte meg az energiaitalosoktól, dr. Helmut Marko szerint bizonyíték van az adatletöltésre, de az idővonal és az Aston bizonyítékai szerint nem szegett szabályt a csapat. Christian Horner szerint viszont itt még nincs vége, nagyon komolyan veszik a történetet és nem engedik elsikkadni.

"Az megszokott, hogy emberek csapatot váltanak, de ez nyilván azon alapul, hogy szellemi tulajdon nem vándorol el másik istállóhoz. Vannak rendszereink, amelyek segítenek megvédeni az adatainkat, vannak partnereink, akik engedik, hogy ezt csináljuk. Szóval nyilván az a következő lépés, hogy biztosítsuk: a szellemi tulajdonunk semmilyen módon nem sérült" - mondta a RacingNews365-nek Horner.

-00122016_309



Az Aston Martin elődje, a Racing Point egyszer keveredett már másolási ügybe, akkor a Mercedest tolták ki kis túlzással átfestve a garázsukból szintén Lawrence Stroll irányítása alatt.

"Az a különbség, hogy akkor a másik fél is akarta azt a dolgot, a Mercedesnek nem volt azzal gondja, hogy a Racing Point másolt és Toto, valamint Lawrence jó kapcsolata alapozta ezt meg. Nekünk viszont nincs együttműködésünk az Aston Martinnal, így emiatt nagyon komolyan vesszük a történteket. Azt kell megérteni, hogy ugyan van két csapatunk is az F1-ben, de még az AlphaTauri sincs a közelében sem a tervezési filozófiában, holott rengeteg megengedett alkatrész megegyezik" - tette hozzá Horner.

"Ezek miatt nyilvánvalóan felmerülnek kérdések. Szerintem az FIA világossá tette a maga álláspontját, mi elvégezzük a saját belső vizsgálatunkat és majd onnan folytatjuk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: