KezdőlapFormula 1A Red Bull korábbi versenyzője, aki abbahagyta, most visszatérne!

A Red Bull korábbi versenyzője, aki abbahagyta, most visszatérne!

-

Jaime Alguersuari, aki egykoron Red Bull alkalmazásban állt, talán visszatérne versenyezni. A spanyol a Forma-1-ben utoljára a Toro Rossónál vezetett, de pár év után visszavonult. Azonban most lehetséges, hogy a barcelonai születésű 30 éves versenyző, most visszatérne a pályákra.

A Marcának elmondta, hogy 2009 közepén döntötte el Helmut Marko, hogy a Red Bull testvércsapatához ülteti be őt Sebastien Bourdais helyére, és végül 2 és fél évet töltött itt 2011 végéig, a ma már AlphaTauri néven ismert csapatnál. Ezt követően kipróbálta magát a túraautózásban illetve a Formula E-ben, majd 2015 októberében Alguersuari bejelentette, hogy elég volt.

Ezt követően a nagy szenvedélyének hódolt: zenélt. DJ Squire néven viszonylag ismertté is vált. Saját életrajzi könyvet is kiadott amelyből megismerhető, hogy mi állt a döntései hátterében.

Jelenleg Alguersuari azonban gyakorol:

„Arra jöttem rá, hogy két dolgot tudok nagyon jól csinálni: a versenyzést és a zenélést. Nem tudok most koncerteket adni, így valami mást akarok most az élettől. A napok lassan haladnak, hiányzik a versengés. Nem tudom még, hogy visszatérek-e, de nem zárnám ki. Ugyanakkor teljes mértékben készen kell erre állnom.”