KezdőlapFormula 1A Red Bull és a Mercedes mellett a Ferrari is vinné Norrist?

A Red Bull és a Mercedes mellett a Ferrari is vinné Norrist?

-

Peter Windsor szerint ha lenne egy szabadhely a Ferrarinál, mindent megtennének azért, hogy elhozzák a McLarentől Lando Norrist.

A brit versenyző 2019-ben debütált a Forma-1-ben. Ez elmúlt szezonjai során hatszor állhatott dobogóra, egy pole pozíciót szerzett, valamint Szocsiban a győzelem kapujában is állt.

Nagy reményekkel vágott neki az új érának, ám a McLaren nem javult, inkább visszaesett. Tavaly csak Imolában élvezhette a pezsgő ízét a száguldó cirkuszban, ám érhetően a 23 éves fiatal többre vágyik. 2025 végéig szerződése van a wokingi istállóval, ám ha addig nem sikerül valamit virítania a papaya színű csapatnak, könnyel elveszíthetik a britet.

Hamilton búcsúzik és Leclerc megy a helyére?

Peter Windsor (szakértő, újságíró – korábban a Williams csapatmenedzsere) nemrég Twitch-csatornáján elmondta, hogy Lewis Hamilton és Charles Leclerc kezében lehet a pilótapiac első dominója.

A hétszeres világbajnok kontraktusa idén lejár, bár a Mercedes és a brit versenyző is kijelentette, hogy együtt folytatják tovább az útjukat. Ugyanakkor történtek már meglepetések a száguldó cirkuszban.

Charles Leclerc új csapatfőnökkel és új esélyekkel indul neki az új szezonnak. Ám ha idén sem sikerül megszakítania az ördögi kört, akkor felmerülhet benne a távozás gondolata.

Az ausztrál szakértő szerint a monacói versenyző Hamilton helyére pályázik, míg Leclerc pótlására Norrist vinné el a Ferrari.

„Tegyük fel, hogy Lewis 2024 végén abbahagyja, vagy mondjunk 2023 végét. El tudom képzelni azt, hogy Toto Wolff rámegy Charles Leclerc-re. Valószínűleg elég nagy zűrzavar lenne, ha George Russell mellé tenné, de ha Russel hajlandó Hamilton ellen versenyezni, akkor Leclerc ellen is fog. Tehát ott tartunk, hogy Leclerc a Mercedeshez megy Lewis helyére, de ilyen helyzetben mit tenne a Ferrari? Véleményem szerint minden követ megmozgatnának azért, hogy elhozzák a McLarentől Landót. Ezen a ponton Landónak nem lenne könnyű visszautasítania az ajánlatot, a szerződéses dolgokat most hagyjuk is, a Ferrari simán kivásárolná őt. Szerintem Landónak jó esélyei lehetnének a Ferrariban, ha Leclerc a Mercedesbe igazol.” – magyarázta Windsor.

Piastri lehet a mérleg nyelve:

A szakértő szerint a McLaren nagy kockázatot vállal Oscar Piastrival. Könnyen destabilizálhatják a kapcsolatukat Norrisszal, ha valami rosszul sül el. Mindemellett a 23 éves pilótát már a Red Bull és a Mercedes is kinézte magának. Christian Horner el is mondta, hogy beszélgettek a brittel, ám ő a wokingiakat választotta.

Norrisszal jobban járna a Red Bull, mint Pérezzel?

„Ha Lando mennie akarna, Zak (Brown) vajon az útjába állna? Könnyen mondhatná a következőket: ‘nézd Zak, minden nagyszerű volt eddig. Ott volt nekünk Daniel, minden rendben volt. Ám te Piastrit ültetted a másik autóba és most káosz van. Én nem ezt akartam, ezt te csináltad, így én lépek innen.’ Valószínűleg így fogalmazna. Lando szemszögéből nézve sem egyszerű a helyzet. Ha a Ferrari elvinné, ott több lehetősége lenne, mint Max (Verstappen) mellett, miután Pérez visszavonul. Landónak így vagy a Ferrarihoz vagy a Mercedeshez kellene mennie. Nagyszerű lenne Landónak a Ferrari, és nekünk is, nem igaz?”

Hamilton „titkos üzenete”:

Ugyanakkor nemcsak Norris vár egy ilyen lehetőségre:

„Valószínűleg Pierre Gasly is ezen munkálkodik. Azt gondolhatja, hogy lehet esélye a Ferrarinál és szeretne is olyan pozícióba kerülni, ahol megkapja ezt a lehetőséget. Ők lennének az opciók Norrisszal.”

Windsor hozzátette, hogy Hamilton segíthetne honfitársának. Ha már nem akarja folytatni, elmondhatná Norrisnak, hogy mérlegelje a lehetőséget és előre tervezzen.

„Lando biztosan elgondolkodik majd azon, hogy mi lesz a következő lépés. Szüksége lenne egy üzenetre Lewistól, nem igaz? Lewis elmondhatná neki, hogy itt a dátum, amikor visszavonulok, így Lando elkezdhetne készülődni a háttérben.”