2024. április 26. 19:45
KezdőlapMotoGPA Pramac Ducati csapatfőnöke megpróbált eloszlatni egy versenyzője körül keringő pletykát

A Pramac Ducati csapatfőnöke megpróbált eloszlatni egy versenyzője körül keringő pletykát

A Pramac Ducati csapatfőnöke, Gino Borsoi beszélt Jorge Martín bajnoki esélyeiről a 2023-as MotoGP-szezonban, és néhány pletykát is igyekezett eloszlatni.

Jorge Martín királykategóriás újonc évében, 2021-ben Spielbergben megszerezte a Pramac Ducati első MotoGP-győzelmét. Jó eséllyel pályázott a gyári Ducati ülésére, de végül a nagyszerű idényt teljesítő Enea Bastianini let a befutó a felszabaduló helyre.

A fiatal spanyol versenyző csapatfőnöke beszélt arról, hogy milyen esélyekkel indulhat pilótája a 2023-as szezonban. Bár Jorge Martín szatellit csapatban versenyez, de gyári támogatást élvez, így elméletileg minden adott egy sikeres idényhez.

„Őszinte leszek, megvannak a versenyzőink, megvannak a motorok, nem hiányzik semmi a Ducatitól, a csapat abszolút alkalmas – szóval minden hozzávaló adott. Hogy őszinte legyek, nem hiszem, hogy idén bármi is hiányozna. Persze nem könnyű” – mondta Borsoi.

Természetesen előkerült az a téma is, miszerint MotoGP-berkeken belül arról pletykálnak, hogy Martín esetlegesen gyári Yamahára cserélné Pramac Ducatiját 2024-től.

Még el sem kezdődött az idény, de máris csapatváltásról tárgyalnak a MotoGP-ben

„Pletykák mindig vannak, ez a MotoGP környezetének része” – cáfolta határozottan a híreket Borsoi a SPEEDWEEK.com-nak adott interjújában. „Persze, ha azt hiszed, hogy bekerülsz a gyári csapatba, aztán mégsem sikerül….. Ő egy tehetség, más gyártók is megkeresték. Nyilván sokak számára érdekes versenyző. De szerintem nagyon elégedett a motorral és a csapattal. Elvégre az a motorja van, amely tavaly megnyerte a világbajnokságot. Igaz, hogy nem vagyunk gyári csapat, de olyan, mintha azok lennénk, mert semmiben sem szenvedünk hiányt, különösen idén. Ugyanaz az anyagunk lesz, mint a gyári versenyzőknek. Ahogy mondtam, ez csak rajtunk múlik. Azt hiszem, Jorge nyugodt, és tudja, hogy azzal, amije van, képes harcolni a gyári versenyzők ellen. Azon dolgozunk, hogy ez megtörténjen.”

Jorge Martín a portimãói főpróbán a 8. helyen fejezte be a tesztet. Van még mit javítani az eredményen, de lemaradása csupán 0,466 másodperc volt a regnáló bajnok, Francesco Bagnaia idejéhez képest.

A Ducati űridőt ért el, miközben a Yamaha megtalálta azt, amit a Honda régóta keres