DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Pirellit nagyon meglepte Verstappen teljesítménye

Nem számított győzelemre a Hungaroringen Max Verstappen és a Red Bull, de nem ők voltak az egyetlenek, akiket meglepett a végeredmény: Mario Isolát is váratlanul érte a holland teljesítménye.

A regnáló világbajnok a tizedik helyen kezdte meg a versenyt, miután a szombati kvalifikáció során technikai problémák hátráltatták. Előzetesen ki is jelentette, nehéz lesz felérnie a dobogóra, elsődleges céljuk inkább a legjobb ötbe kerülés volt. 

A holland azonban már a futam kezdetekor gyors felzárkózásba kezdett, a körülmények pedig azt is lehetővé tették számára, hogy bajnoki riválisát, Charles Leclerc-t maga mögé utasítsa. A bokszkiállásokat követően könnyedén megelőzte a monacóit, a 13-as kanyar kijáratánál azonban megpördült, így meg kellett ismételnie a manővert. 



A Ferrari az elrontott kerékcserékkel és a gumiválasztással is megkönnyítette az esélytelenek nyugalmával rajthoz álló holland dolgát, aki így mindenki meglepetésére be tudta húzni idei nyolcadik győzelmét. Először állhatott a Hungaroringen a pódium legfelső fokán, ám ha ez önmagában nem lenne elég nagy öröm: a győzelemnek köszönhetően immáron nyolcvan ponttal vezeti az egyéni világbajnokságot. 

A Pirelli Motorsport igazgatóját, Mario Isolát lenyűgözte Verstappen versenyen mutatott teljesítménye. „Verstappen lepett meg a legjobban!” – kezdte a RacingNews365-nek adott interjújában. „Első sorban a tempó miatt, nem a stratégia miatt, hiszen azt megjelöltük, és be is bizonyosodott, hogy jól. Viszont nem mindennap látunk olyat, hogy a pilóta azt követően képes versenyt nyerni, hogy a tizedik helyről indul, ráadásul még meg is pördül futam közben” – hangsúlyozta Isola.

A Pirelli-igazgató szerint a megforgás nem csökkentette a holland világbajnok esélyeit, ugyanis az abroncsok nem szenvedtek közben nagyobb kárt. „Elég gyors volt a pörgés, az abroncsok végig forgásban voltak, de Verstappen nem panaszkodott rezgésekre a rádióban, amim azt jelenti, a gumik elég jól bírták” – zárta gondolatait.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: