DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A pilóták örökre kitiltanák a balhés nézőket

Egyre többször esik szó a reklámtáblákat eltulajdonító, sportszerűtlenül viselkedő szurkolókról. Több pilóta is örökre kitiltaná az ilyen rajongókat a Formula-1-es versenyhétvégékről.

Miután Silverstone-ban Max Verstappen kapott hideget-meleget a brit szurkolóktól, Lewis Hamilton visszakapta azt a Red Bull Ringen, ráadásul a hétszeres világbajnok a falban kötött ki a kvalifikáció végén, ami hatalmas üdvrivalgást váltott ki az osztrák közönségből.

Több pilóta is kifejtette erről véleményét, Verstappen például már korábban elmondta, nem tetszik neki az a futballhangulat, ami kezd eluralkodni az F1-es helyszíneken. Csapattársa, Sergio Perez sem ért egyet a rajongók megnyilvánulásaival.

„Ezek a szurkolók nem méltók rá, hogy képviseljék a sportunkat, nem egyezik az értékrendjük az F1-ével, ez ennyire egyszerű. Remélem egy életre kitiltják őket a versenyekről, nem látnám őket szívesen a következő alkalommal. Nem szabadna megengedni, hogy az ilyenfajta »rajongók« lejárassák a sportunkat.”



Lewis Hamilton szerint nemcsak a pilótáknak és a sportnak, de az újságíróknak is fontos szerepe van abban, hogy véget vessenek ennek a magatartásnak, mivel a média nagy hatással van az emberekre, akik ezáltal beláthatnák, mi a helyes és mi nem az, de többek közt Pierre Gasly is egyetértett Sergio Perezzel, miszerint örökös kitiltást kellene kapniuk a balhés nézőknek.

„Valószínűleg ezek edukációs problémák. Nem minden héten esik meg az ilyen, de ezeknek a zaklatásoknak és megnyilvánulásoknak sehol sem szabadna megesnie, de ha valaki mégis így viselkedik, azt ki kellene tiltani.”

Sebastian Vettel is úgy gondolja, hogy itt az ideje megoldani a problémát, hiszen a ez már egy régebb óta fennálló gond, ráadásul nemcsak az F1-et érinti a szurkolók helytelen viselkedése, de a legtöbb népszerű sportágban felütötte már a fejét ez a probléma. Még a 17 év korkülönbséggel rendelkező Fernando Alonso és Mick Schumacher is egyetértenek abban, hogy ez így nem mehet tovább.

„Az élet semmilyen terén nem lenne szabad ilyen megnyilvánulásokat tenni, nemcsak a sportban, de úgy a társadalomban egyáltalán. 2022-t írunk, de még mindig ezekről a problémákról kell beszélgetnünk…” - mondta a Haas pilótája. „Ez egy nagyszerű feladat a közösségi média számára, hiszen nem kizárólag a promóterek, a versenyzők és a csapatok tehetik jobbá az F1-et, de a nézők is hozzájárulhatnak ehhez” – tette hozzá Alonso.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: