KezdőlapFormula 1A német sztárriporter Ebel, sokszor kiakadt a brit kollégákra

A német sztárriporter Ebel, sokszor kiakadt a brit kollégákra

-

Kai Ebel a német RTL riportere egy igazi ikon volt a Forma-1 paddockjában. 1992 óta nagydíjakra járt a versenyzők közé, és egyike lett a legtapasztaltabb tudósítóknak. Szakmája azonban az évek alatt jelentősen megváltozott. Ezúttal a Formula 1 magazinnak adott interjút. Elmondta, hogy bosszantja, amiért sok kollégája csak magával van elfoglalva. Különösen az angol munkatársak próbálják lenyűgözni a pilótákat a végtelen tudásukkal a sportágról.

Szerinte egy átlag néző számára ez azonban nem hasznos. Arra ő is hamar rájött, hogy ha egy versenyzőt komoly kérdésekkel bombáz, például a stratégiáról, vagy az autó beállításairól, akkor általában nem akarnak semmit se elmondani. Amennyiben pedig egy ütközésről vagy rossz futamról kérdezed őket, akkor egyáltalán nem akarnak veled beszélgetni. Ebel szerint tudnod kell, hogy mikor tehetsz fel ilyen kérdéseket. Ez versenyzőnként eltérő, de az évek alatt egyre inkább kiismered őket:

„Több, mint ezer interjút csináltam Michael Schumacherrel. Amikor megláttam, már tudtam, hogy ez egy megfelelő, vagy rossz pillanat egy adott kérdéshez. Max Verstappennel hasonló a helyzet: röviden válaszol manapság. Ezt észre lehet venni, látni.”

Ebel emlékezetében úgy maradnak meg az interjúi, hogy azok lazák voltak. A virágmintás ingjeiben ideális alany lenne arra, hogy Vettelt megkérdezze Bahreinben akár az új hajviseletéről is.