KezdőlapFormula 1A német szakíró nem jósol nagy jövőt Vasseurnek a Ferrarinál

A német szakíró nem jósol nagy jövőt Vasseurnek a Ferrarinál

-

A Forma-1-ben rendkívüli elismert német szakíró, Michael Schmidt szerint Frédéric Vasseur is hamar meg fog bukni a Ferrari csapatfőnökeként és emiatt nem fogja sokáig betölteni a pozícióját az olasz istállónál. A német szerint a francia szakvezető sorsát az fogja megpecsételni, hogy nem lesz képes majd megbirkózni a rá nehezedő óriási nyomással.

A keddi napon vált hivatalossá, hogy az Alfa Romeo egykori csapatfőnöke veszi majd át Mattia Binotto megüresedett helyét a Vörösöknél. Az utóbbi 15 évben a Ferrari vezetésébe már 4 csapatfőnöknek is beletört a bicskája és Schmidt szerint ez a tendencia nem Vasseurrel fog megváltozni. A német szakíró az AMuS oldalán írt cikkjében pedig kifejtette, hogy szerinte „ő sem fog túl sok időt eltölteni a maranellói istálló élén”.

Schmidt ezek mellett még a Ferrari idei szezonjáról is írt a cikkében. Az olaszok a jó autójuknak köszönhetően kiválóan indították a szezont, miután az első 3 versenyből 2-t is meg tudtak nyerni. Azonban a problémák gyorsan a felszínre törtek és a folyamatos hibáik miatt a Red Bull gyorsan át is tudta lépni őket minden téren.

„A véletlennek köszönhetően egy jó autót építettek a táli szünet folyamán, de a szezon eleje után már csak lefelé vezetett az utuk” – olvashatók Schmidt szavai az Auto Motor und Sport hasábjain. – Vasseurnek nem lesz könnyű dolga, mert egy káoszba fog megérkezni és abban is biztos vagyok, hogy a Ferrarinál jelentős változások lesznek, mert Frédéric számos emberrel nem fog tudni hatékonyan együtt dolgozni.”

Forrásgpblog.com