2024. március 29. 14:40
KezdőlapSupersportA negyedik különböző gyártóval állt dobogóra De Rosa

A negyedik különböző gyártóval állt dobogóra De Rosa

A doningtoni Supersport-hétvége meglepetésembere Raffaele De Rosa volt. Ezt a váratlanul jó formát dobogó is koronázta.

Raffaele De Rosa mostanra már a 36. életévét tapossa. A veterán olasz elmúlt tíz éve szinte végig a Supersport-világbajnokságról szólt, ennek során pedig ha vb-esélyes nem is volt soha igazán, stabilan képes volt szezononként több dobogóra is. Az idei szezon némileg más volt ezekhez az évekhez képest, ugyanis az első négy hétvége nyolc futamán De Rosa egyszer sem végzett a top 3-ban. Donington viszont más volt, hiszen a végig erős edzéstempót az első futamon egy harmadik helyre sikerült váltani. Pedig az időmérő még nem alakult jól, ugyanis csak a 11. helyről vághatott neki a versenynek – igaz, ez is szezonbeli legjobbja volt. A második futam végül egy hatodik hellyel zárult számára.

Nagyon boldog vagyok, az egész hétvégén nagyszerű munkát végeztünk. Megérdemli a csapat ezt a dobogót” – lelkendezett De Rosa. „Tavalyhoz képest mindent megváltoztattunk, beleértve a motort is. Ez rengeteg energiát emésztett fel. Ez viszont egy nagyon pozitív hétvége volt, amely során rengeteg pontot tudtunk gyűjteni. Javulni mindig lehet, de egy harmadik és egy hatodik hely összességében kiváló eredmény. Ezt kell tovább folytatnunk.

Raffaele De Rosa mellett Fabian Foret az egyetlen, aki négy gyártót képviselve is dobogóra tudott állni. A Honda, az MV Agusta és a Kawasaki után most a Ducati volt soron. 26 szerzett pontjának köszönhetően De Rosa 11. a tabellán 47 szerzett ponttal. Lemaradása a vb-éllovas Dominique Aegerter mögött 198 pont.