A nap meglepetésembere kételkedik abban, hogy az időmérőn is csodát tehet

Nico Hülkenberg sokakat meglepett azzal, hogy a pénteki második gyakorlás során erőből a harmadik helyre tudott bejönni a Haasszal, de nem számít arra, hogy a kvalifikáció során is meg tudja ismételni ezt az eredményt.

Nico Hulkenberg, Haas VF-23

Fotót készítette: Sam Bloxham / Motorsport Images

A Haasnak az idei szezonban már van egy második soros rajthelye, hiszen Kevin Magnussen a negyedik pozícióból indulhatott Miamiban, Hülkenberg viszont most amondó, hogy több olyan autó is lesz szombaton, melyek túlságosan is versenyképesnek bizonyulnak majd számukra az időmérő edzésen.

„Talán páran nem hozták azt a teljesítményt, ami bennük volt. Több élmezőnybe tartozó autó is van, melyek majd találnak valamit az éjszaka folyamán vagy jobban rákapcsolnak. Úgy gondolom, hogy muszáj nyugodtnak és realistának maradnunk” – nyilatkozta a nap végén a német.

„Számomra fontos, hogy jól érezzem magam az autóban, hogy meglegyen a ritmus, ma pedig ez sikerült. Persze abban reménykedem, hogy szombaton is hasonlóan jók leszünk, és mindent kipréselhetünk majd az autóból.” A mezőny egyébként csak másfél másodpercen belül volt az FP2-n, így Hülkenberg szerint a Q3-ba kerülésért is öldöklő csata fog menni.

„Holnap ismét szoros lesz. A Q3-as küzdelem, ha megnézzük a középmezőnyt, legalább négy-öt csapat van, amelyek ugyanazokért a helyekért harcolnak. Szóval biztosan nüanszok döntenek majd az időmérő edzésen.”

A Haasnak most szüksége is lenne egy jó eredményre, mert legutóbb Monacóban eléggé felsültek, hiszen egyik autójuk sem tudott bejutni a Q2-be, és a futamon is felejthetőt nyújtottak. Spanyolország azonban látszólag jobban fekszik a VF-23-nak.

„Ez egy nagyon más pálya. Egyáltalán nem hasonlítható Monacóhoz. Egészen más kávéház, más gumik, minden más.” Hogy mindez mennyire lesz a segítségükre, és Hülkenberg mennyire tud maradandót nyújtani a hétvége hátralevő részében, az nemsokára kiderül.

Lewis Hamilton eközben szintén nagy harcra számít az időmérőn, és attól tart, hogy talán még a Q3-ba sem fog bejutni.

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Horner Alonsót méltatta, és elmondta, a spanyol miben hasonlít Verstappenre
Következő cikk McLaren: le a kalappal a Red Bull F1-es padlólemeze előtt

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország