A Moto2-ből igazolt pilótát 2022-re a Tech3 KTM

A Tech3 KTM szerda délelőtt jelentette be, hogy 2022-re szerződtette a Moto2 jelenlegi éllovasát, Remy Gardnert – a bejelentés értelmében biztossá vált, hogy az Iker Lecuona, Danilo Petrucci párosból legalább az egyikük elhagyja az istállót a szezon végén.

Remy Gardner, Red Bull KTM Ajo, Pit Beirer, KTM Motorsport Director, Hervé Poncharal, Tech3 KTM Factory Racing Team Principal, Mike Leitner, Red Bull KTM Factory Racing,

Remy Gardner, Red Bull KTM Ajo, Pit Beirer, KTM Motorsport Director, Hervé Poncharal, Tech3 KTM Factory Racing Team Principal, Mike Leitner, Red Bull KTM Factory Racing,

KTM Images

Nem sokkal azután, hogy a KTM gyári csapata bejelentette, Brad Binder 2024 végéig náluk fog versenyezni, érkezett a következő KTM-es bejelentés: Remy Gardner a Tech3 KTM pilótája lesz 2022-ben.

Remy ezzel édesapja, Wayne Gardner nyomdokaiba léphet, aki 1987-ben 500 köbcentis világbajnok lett, 1983 és 1992 között pedig a motorversenyzés királykategóriájában versenyzett. A 23 éves versenyző, aki 2017-ben és 2018-ban a Tech3 Moto2-es csapatában versenyzett, így nyilatkozott a bejelentés után:

További híreink:

„Rendkívül boldog vagyok, hogy a KTM megadja nekem a MotoGP-s lehetőséget. Egy álmom válik valóra ezzel, ezért dolgoztunk. Ez egy hihetetlen lehetőség számomra, és alig várom már, hogy felülhessek a motorra.”

Gardner a harmadik pilóta, aki a KTM versenyzői akadémiáján keresztül jut el a MotoGP-be – korábban Miguel Oliveirának és Brad Bindernek sikerült ez – jelenleg ők alkotják a gyári csapat párosát.

Azzal, hogy a Tech3 2022-re szerződtette Gardnert, biztossá vált, hogy a jelenlegi pilótáik közül legalább az egyiküknek távozniuk kell. Iker Lecuona a 2019-es szezon utolsó fordulója óta versenyez a Tech3-nál, míg Petrucci az év elején érkezett a gyári Ducati csapatától.

Verstappen: Szerintem nem Hamilton a legteljesebb versenyző!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Rossi: Quartararo a legjobb a mezőnyben
Következő cikk Rossi egykori versenymérnöke visszatér Vinales mellé

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország