KezdőlapFastest SlapA mezőny végéről is dobogós helyet ért el Vida Benedek a Central...

A mezőny végéről is dobogós helyet ért el Vida Benedek a Central European Rotax Max Challenge kecskeméti hétvégéjén

-

A döntők eredményeinek összesítésével a 3. helyezést érte el Vida Benedek a Central European Rotax Max Challenge gokart-bajnokság kecskeméti hétvégéjén. A KSB Racing Team színeiben a Motorsport Talent Management és a B Build & Trade támogatásával versenyző pilóta látványos küzdelemben zárkózott fel az utolsó, 22. rajthelyről.

Nehezen indult a Central European Rotax Max Challenge (CEE Challenge) gokart-bajnokság második fordulója Vida Benedek számára, de a budapesti sportoló a döntőfutamok eredményeinek összesítése alapján a 3. helyet szerezte meg.

A 14 esztendős versenyző a vasárnapi időmérőn a 9. leggyorsabb volt, de több ellenfeléhez hasonlóan nem kezdte meg az edzést az előírt időhatáron belül. Ezért büntetést kapott, és az első elődöntő futamon csak a mezőny végéről, a 22. pozícióból rajtolhatott. Látványos csatában az 5. helyen futott be, majd egy ellenfele büntetést kapott, így a 4. pozíciót érte el, a verseny leggyorsabb körét is ő teljesítette.

A döntőn és a szuperdöntőn megtartotta a 4. helyet, végül a futamokon megszerzett részpontok összesítése alapján Vida Benedek a 3. helyezért érte el a CEE Challenge kecskeméti fordulóján, a Senior kategóriában.

Az osztrák KSB Racing színeiben versenyző fiatal a 3. hely révén megerősítette a 4. helyét az összetett pontversenyben és közelebb került az élcsoporthoz. A CEE Challenge következő fordulóját 2021. augusztus 13-15. között rendezik a csehországi Trinec-ben, Vida Benedek legközelebb a Rotax Max Challenge Euro Trophy mezőnyében versenyez 2021. július 16-18. között a németországi Mülsenben.

„Nagyon nehéz volt az egész hétvége, de ahhoz képest, hogy honnan indultunk, elégedett vagyok a 3. hellyel. Pénteken és szombaton, az edzésnapok során nem találtunk rá a megfelelő beállításokra, vasárnap, az időmérőn indultunk el egy másik irányba. A büntetés után úgy készültem az első versenyre, hogy minél gyorsabban át kell jutnom a mezőnyön, és minél több pontot kell szereznem. Jól sikerült a rajt, az első kör végén már a 10. helyen haladtam, majd hamar elértem az 5. helyre. Nagyon élveztem, látványos műsort csináltunk a pályán” – idézte fel Vida Benedek.

„A döntőben a rajt után vesztettem egy helyet, de gyorsan visszaszereztem azt, és végig a 4. helyen autóztam. A 21 körös szuperdöntőben feljöttem a 3. helyre, közelítettem a 2. helyezett ellenfélhez is. Ő sajnos nem védekezett sportszerűen, így csatázás közben megelőzött az egyik csapattársam, és a 4. helyen futottam be. A hétvége összesítésében a 3. helyezett lettem, aminek a mezőny végéről indulva nagyon örülök. Köszönöm a támogatást a csapatnak, a családomnak, apukámnak és a szponzoraimnak, a B Build & Trade-nek, valamint a MOTAM-nak.”