A Mercedesnek hamarosan „fájdalmas” döntést kell meghoznia

A Mercedesnek néhány héten belül el kell döntenie, hogy a 2021-es, vagy inkább már a 2022-es autó fejlesztési munkálataira helyezzenek nagyobb hangsúlyt. A választás nehézségéről Toto Wolff nyilatkozott.

The car of Lewis Hamilton, Mercedes W12, in the garage

The car of Lewis Hamilton, Mercedes W12, in the garage

Steve Etherington / Motorsport Images

Mivel az F1-be 2022-től jelentős szabályváltozások érkeznek, komoly hátrányban lehet az, aki a többiekhez később lát neki autója fejlesztésének.

Azok a csapatok azonban, melyek versenyképes autóval vágtak neki a 2021-es szezonnak, nem tehetik meg, hogy teljesen leállnak az idei autóval kapcsolatos teendőkkel.

Még több F1 hír:

A világbajnoki címvédő Mercedes van talán a legnehezebb helyzetben döntési szempontból: a brackey-i csapat az első futam alapján szinte fej-fej mellett áll a Red Bull-lal, így a fejlesztések leállításával gyakorlatilag feladnák az idei világbajnokságot.

A csapatfőnök Toto Wolff elmondta, még nincs konkrét tervük arra, mikor állnak át teljesen a jövő évi autó fejlesztésére, viszont úgy véli, ez a dilemma nem csak őket érinti.

„Minden csapat arra törekszik, hogy megtalálja az ideális egyensúlyt 2021 és 2022 között” – idézi az osztrákot az Autosport.com.

 

„Nem tehetjük meg, hogy teljesen feladjuk az idei évet, a 2022-re való felkészülés ugyanakkor évekre meghatározhatja az erősorrendet. Aki hátrányból indul, annak nagyon nehéz lesz majd felzárkóznia.”

„Meg kell majd hoznunk néhány fájdalmas döntést, melyeket folyamatosan mérlegelünk.”

Bár a Mercedes behúzta a szezon első versenyét, a Bahreini Nagydíjat, a legtöbben úgy vélik, a Red Bull egy kicsivel előrébb vár, mint Hamiltonék.

„Most kicsivel másabb, mint az előző években. Az idei szabályváltozásokkal több időt kéne nyernünk, mint korábban. A feladat azonban adott, a lehető legtöbbet kell kihoznunk a helyzetből” – mondta Wolff.

Stefano Domenicali nem nyúlna a magas versenyzői fizetésekhez. 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez

Ajánlott videó:

Előző cikk Domenicali támogatja a magas fizetéseket: „A versenyzők jelentik a show szívét”
Következő cikk Jean Todt: Az autósport jövője a karbonsemlegesség

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország