KezdőlapFormula SportFormula 2A Mercedes szimulátorosa az F2 új csapatához igazolt

A Mercedes szimulátorosa az F2 új csapatához igazolt

-

A Van Amersfoort Racing első F2-es szezonjára készül, miután tavaly év végétől a HWA helyét veszik át a sorozatban.

Első pilótájuk a HWA-val két szezont is részben teljesítő Jake Hughes lesz, akinek ez lesz az első teljes éve a sorozatban. Tavaly Jack Aitken sérülése miatt kapott lehetőséget, és az év végi teszten is vezette már az autót.

A brit már 2016 óta versenyzik legalább F3-as szinten, így tapasztalata miatt a versenyzés (F3 és F2) mellett folyamatosan dolgozott más állásokban is. Többek között a Mercedes F1-es csapatának szimulátorában dolgozott, és a Venturi Formula E csapatának tartalékjaként is szolgált.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy a Van Amersfoort Racinggel egy teljes teljesíthetem majd a Formula 2-ben. Ez egy nagyon ígéretes projekt: a csapatnak és nekem is hasonló elképzelésünk és motivációnk van a sikerre. Biztos vagyok benne, hogy nagyon keményen dolgozunk majd azért, hogy elérjük a céljainkat.”

„A Van Amersfoort az egyik legsikeresebb csapat az együléses kategóriákban, és mindenhol sikert értek el, ahol indultak. Izgalmas lehetőség ilyen emberekkel együtt dolgozni, és már várom a kihívást. Köszönöm a csapatnak a lehetőséget, hogy velük dolgozhatok.”

Rob Niessink, a csapat vezérigazgatója így nyilatkozott az igazolásról:

„Egy nagyszerű kaland küszöbén állunk, amihez szükségünk van arra a tapasztalatra és érettségre, amit Jake érkezésével kapunk.”

„A szezonvégi teszten Abu Dhabiban megmutatta, hogy nagyon elhivatott és igazán profi csapatjátékos. Pontos visszajelzéseivel, már előre is léptünk, ilyen rövid idő alatt. Az elkötelezettsége nagy önbizalomra ad okot az előttünk álló szezonra!”