A Mercedes szerint a Red Bullnak „mindenhol pole-ban kéne lennie”

A Mercedes továbbra is a szokásos játékát játssza, hiszen igyekeznek folyamatosan átruházni a favoritnak járó címkét a bajnoki riválisukra. Most éppen Toto Wolff mondta azt, hogy szerinte a Red Bullnak minden helyszínen a pole pozícióban kéne állnia.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B

Fotót készítette: Andy Hone / Motorsport Images

A szezon előtti tesztet követően a legtöbben a bikásokat nevezték meg a legfőbb esélyesnek, de négy futamot követően már a Mercedes volt előnyben szinte minden téren. Monacóban azonban jött a visszavágás.

A Red Bull remek hétvégét futott, Max Verstappen győzni tudott, Sergio Perez pedig negyedik lett, a címvédőknél viszont mehetett a fejvakarás, miután Lewis Hamilton csak a hetedik helyre tudott bejönni, Valtteri Bottas pedig kiesett a bokszutcai hiba következtében.

Még több F1 hír:

Ezzel pedig ismét fordult a kocka, most már az energiaitalos csapat, illetve Verstappen vezeti a bajnoki tabellát, így újrakezdődhet, vagy inkább folytatódhat az idei játék, miszerint a két gárda egymás vállára próbálja pakolni az esélyesnek járó extra terhét.

„A Red Bullnak mindenhol a pole-ban kéne lennie. Az övéké a legjobb csomag” – mondta Wolff a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak. „A Red Bull nem tagadhatja le, hogy ők a favoritok. Ez a realitás.”

„Bahreinben Maxnak kellett volna nyernie, ha Lewis nem vezet olyan elképesztően. Ha várt volna még fél kört az előzéssel, akkor övé lett volna a győzelem. Imolában Max hibázott az időmérős körén, máskülönben az élről rajtolt volna.”

 

„Portugáliában kiszélesítette a pályát a kvalifikáción és a futamon is, aztán hibázott egyet, miközben Lewis ott loholt a nyakában, ez pedig lehetővé tette az előzést” – sorolta a holland pilóta hibáit a csapatvezető.

Ehhez hasonló hibákat pedig nemigen engedhet meg magának Verstappen, ha Hamilton a legjobb formájában vezet, mint ahogyan tette azt eddig az idény nagy részében. Wolff ettől függetlenül is úgy látja, hogy a Red Bull tehetségében megvan az, amitől idén világbajnokká válhat.

„Igen, meg tudja csinálni. Ennek ellenére még vét apróbb hibákat, mert fiatal. A sebessége és a vezetői képességei kiválóak. Amikor azonban nem hibázhatsz, mert Lewis csúcsformában versenyez, akkor ez egy új kihívást jelent számára, amellyel még nem szembesült F1-es karrierje során. Üldözni mindig egyszerűbb emiatt, és ezért kedvez nekünk ez a szituáció.”

Horner szerint nincs is izgalmasabb Hamilton ellen küzdeni

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hill szerint Norris megjegyzése nyomást helyezett Ricciardóra
Következő cikk Az F1 nem akar követhetetlen sprintfutamokat

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország