A Mercedes reméli, mindenki tanult a hétvégén történtekből - F1VILÁG.HU

A Mercedes reméli, mindenki tanult a hétvégén történtekből

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatát irányító Toto Wolff nagyon bízik abban, hogy mindenki tanult a hétvégi Szaúd-arábiai Nagydíjon történtekből, így a szezonzárón nem egy baleset dönti majd el az egyéni világbajnoki címet.
2021 Saudi Arabian Grand Prix, Sunday - LAT Images Max Verstappen Lewis Hamilton

Lewis Hamilton és Max Verstappen ugyanannyi ponttal érkezhet majd meg a hétvégi, abu dhabi szezonzáróra, miután a Mercedes címvédője nyerni tudott Dzsiddában – egy meglehetősen drámai versenyen.

A Szaúd-arábiai Nagydíj tele volt vitás esetekkel, mely Verstappen és Hamilton között egy ütközésben csúcsosodott ki.

Toto Wolff reméli, mindenki tanult a történtekből, így hétvégén egy tiszta küzdelmet vívnak majd a bajnokesélyesek Abu Dhabiban.

„Remélem, hogy a vasárnapi versenynek kellő kihatása lesz ahhoz, hogy mindenki tanuljon belőle, és alkalmazza mindezt az utolsó versenyen, Abu Dhabiban” – mondta Wolff.

„Azt gondolom, hogy a hasonló vezetést – ha a versenybírók túlzásnak ítélik meg – büntetni fogják Abu Dhabiban is, és egy mindenki számára zűrös helyzet alakulhat ki. Nem gondolom, hogy a bajnokság egy olyan eredményt érdemelne, amire egy ütközés van hatással. Szóval ebben az esetben nagyon bízom egy önszabályozó rendszerben.”

Wolff kifejtette, véleménye szerint a versenybírók is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy ennyire elfajult a küzdelem Verstappen és Hamilton között – például azzal, hogy a holland agresszív interlagosi védekezését még csak nem is akarták kivizsgálni.

„Azt gondolom, a brazíliai eset kapcsán már elmondtam, hogy precedenst teremtünk, ha nem vizsgáljuk ki, és emiatt egy nagyon csúnya vége lehet a bajnokságnak. És most láttunk olyan incidenseket, melyeket Brazíliában is lassabb tempónál – és nem szeretnénk, ha Abu Dhabiban is megismétlődne.”

„A gyorsabb autónak a gyorsabb versenyzővel kellene megnyernie a bajnokságot, nem pedig azért, mert kiütik egymást.”

„Az érzelmek nagyon-nagyon magasra törnek. De rendkívül nagy a tisztelet a két csapat között. És az eredmények iránt is. Ezért van az, hogy ha egy tiszta versenyt látunk majd az egyéni bajnoki címért Abu Dhabiban, akkor elmondhatjuk, hogy egy nagyszerű szezonunk volt.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!