„A Mercedes nehézségei ellenére Hamilton hozzáállása semmit sem változott“

A Mercedes technikai vezetője, Mike Elliott szerint hiába esett vissza az Ezüst Nyilak teljesítménye a 2022-es szabályváltozásoknak köszönhetően, Lewis Hamilton idén is ugyanolyan profi hozzáállással végezte a munkáját.

Angela Cullen, Physiotherapist, Mercedes AMG, Lewis Hamilton, Mercedes AMG

Angela Cullen, Physiotherapist, Mercedes AMG, Lewis Hamilton, Mercedes AMG

Steve Etherington / Motorsport Images

A brackely-i alakulat teljesítménye alaposan visszaesett a 2022-es szabályváltozásoknak következtében, így Lewis Hamilton furcsa helyzetben találta magát. A hétszeres világbajnokkal pályafutása során még sosem fordult elő, hogy ne nyert volna egyetlen versenyt sem - legyen szó bármilyen kategóriáról.

Bár a Mercedes a szezon közben valamelyest felzárkózott a Red Bull és a Ferrari mögé, az idény első felében akkora hátrányt szedtek össze, hogy esélyük sem volt a világbajnoki küzdelemre.

Mike Elliott viszont ennek ellenére kiemelte Hamilton munkáját, amely nagyban hozzájárult ahhoz, hogy sikerüljön kijavítani konstrukciójuk problémáit.

Még több F1 hír:

„Mindkét versenyzőnk briliáns volt idén. Nem adtuk meg nekik azt az autót, amire szükségük lett volna a küzdelemhez. Lewisnak hétszeres világbajnokként különösen nehéz lehetett, hogy nem harcolhat futamgyőzelmekért“ - mondta Elliott a sajtó munkatársainak Szuzukában.

„Azt hiszem, ő hajtja előre a csapatot. Szerintem nagyon jó munkát végez idén, nagyon jó visszajelzéseket ad és keményen dolgozik. A munkamorálja és a hozzáállása egyáltalán nem változott meg idén“ - tette hozzá a technikai igazgató.

 

„Rendszeresen itt marad késő estig, dolgozik velünk, próbálja a lehető legtöbbet kihozni az autóból és azt hiszem, ez mindenkire hat a csapatban, ha látják, milyen sok energiát tesz bele ebbe a munkába“ - folytatta Elliott.

„Lewis a gyári dolgozókkal is gyakran beszélget. Azt hiszem, minden megvan benne, amit egy ilyen karaktertől vársz: remekül vezet, jó energiát ad a csapatnak. Azt hiszem pontosan ez az, amire szükségünk lesz az előttünk álló nehéz tél során“ - zárta a brit.

Egy csapat már megerősítette, hogy tárgyalt Daniel Ricciardóval

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk „A költségvetési-botrány nemcsak a Red Bullnak rossz, hanem minden Forma-1-es csapatnak"
Következő cikk A Pirelli a csapatokra mutogat a rossz minőségű esőgumik miatt

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország