A Mercedes korábbi alelnöke elmondta, szerinte ki volt a leggyorsabb mclarenes

A Mercedes motorsport-részlegének korábbi alelnöke, Norbert Haug elmondta, hogy szerinte ki volt a leggyorsabb mclarenes: David Coulthard, Mika Häkkinen és Lewis Hamilton jött szóba.

Lewis Hamilton, McLaren MP4-23

Lewis Hamilton, McLaren MP4-23

Steven Tee / Motorsport Images

Norbert Haug mögött meglehetősen gazdag motorsportos pályafutás áll, hiszen hosszú éveken keresztül volt a Mercedes motorsport-részlegének alelnöke, emiatt pedig komoly rálátása volt a német márka Forma-1-es projektjére is - Haug időszaka alatt nagyrészt a McLaren motorpartnereként tevékenykedett a Mercedes az F1-ben.

A Forma-1 hivatalos podcastjében, a Beyond the Gridben arról kérdezték, hogy ki volt a leggyorsabb pilóta azok közül, akik a McLaren-Mercedesnél versenyeztek – Haug három pilóta nevét hozta fel.

„Nehéz válaszolni erre. Szerintem nagyon sok gyors, remek képességekkel rendelkező pilótánk volt. Mika (Häkkinen) például nagyon különleges tudott lenni néhány időmérőn. Ha Michael Schumacher ellen kell küzdened Szuzukában, az egyáltalán nem könnyű feladat.”

Még több F1 hír:

„És ha David Coulthardnak jó napja volt, akkor hihetetlen teljesítményre volt képes. De – ahogy ő is sokszor elmondja magáról – nem volt annyira gyors, mint Mika” – magyarázta Haug.

„És aztán persze ott van Lewis. Lewisnak több fantasztikus versenye is volt. Te is emlékezhetsz rá, milyen győzelmet aratott Silverstone-ban az esőben. Azt hiszem, több mint egy perccel végzett a második helyezett Nick Heidfeld előtt. Ezen kívül Fudzsiban is nagyszerű versenyt futott.”

„Tehát a leggyorsabb, a legsikeresebb természetesen Lewis volt. Mika többet érdemelt volna, azonban voltak hibáink itt-ott. Akkoriban nem voltak annyira „golyóállóak” a kocsik, mint manapság. De összességében ez egy nagyszerű időszak volt, fantasztikusak voltak a mclarenes idők” – mesélte a volt alelnök.

Elkészült a Ferrari régóta várt új szimulátora…

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Alonso előzött, holtverseny a 3. helyen az F1 erősorrendjében!
Következő cikk Horner elmondta, mit tud Perez, amit Albon és Gasly nem

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország