A Mercedes felfedte a Brit Nagydíjra hozott fejlesztéseit!

A Mercedes nyilvánosságra hozta, hogy milyen fejlesztéseket hozott a Forma-1-es Brit Nagydíj hétvégéjére. A német csapat bízik abban, hogy a silverstone-i sima pálya fekszik majd a W13-asnak.

Mercedes W13 detail

Mercedes W13 detail

A változtatások, amelyeket be kell jelenteni az FIA-nak, mielőtt az autók pályára léphetnének, az átdolgozott első felfüggesztést, az oldalsó yszárnyakat, a padlót, a hátsó szárnyakat érintő módosításokat foglalják magukban.

Az első felfüggesztésen a Mercedes növelte a nyomórúd és a stabilizátorok térfogatát ott, ahol azok találkoznak a padlólemezzel. A csapat elmagyarázta, hogy ennek a módosításnak az volt az oka, hogy a padlólemez oldalán lefelé irányítsák az áramlást, hogy segítsenek leválasztani az örvényeket.

Mercedes W13 detail

Mercedes W13 detail

Fotó készítője: Jonathan Noble

A Mercedes a padlólemez oldalán, az oldalsó futómű előtt átrendezte a lamellákat, ami segít javítani az áramlás minőségét a hűtőcsatornába, és jobb hűtési teljesítményt nyújt. Emellett megnövelték a padlóvégek szárnynyréseit, valamint megnövelték a domborulatát.

Az autó hátsó részén a W13-as egy újra profilozott hátsó szárnycsúcsot kapott, amely a domborulat csökkentésére szolgál, és amely a légellenállás csökkentését célozza meg anélkül, hogy túl sok leszorítóerőt veszítene.

Még több F1 hír:

A hétvége előtt George Russell azt mondta, reméli, hogy a változtatások elegendőek lesznek ahhoz, hogy a Mercedes a Red Bull-lal és a Ferrarival egy szintre kerüljön. Miután a közelmúltban a göröngyös pályákon nehézségekbe ütköztek, a sima silverstone-i helyszín jobban fekszik a W13-asnak.

„Úgy gondolom, hogy Silverstone nagy sebességű jellege, a simább felület mindenképpen egy kicsit jobban a kezünkre játszik majd, mint az előző három versenyen. De ettől még nincs garancia, mert ahogy már korábban is mondtam, minden egyes versenyen, ahová elmegyünk, úgymond egy másik problémát kell megoldanunk” – mondta Russell.

A Mercedes egyelőre jól kezdte a hétvégét, ugyan a pattogás még mindig fennáll, Lewis Hamilton a második helyen végzett a második szabadedzésen, míg George Russell is kiváló tempót tudott futni.

Mercedes W13 detail

Mercedes W13 detail

Fotó készítője: Jonathan Noble

Íme a 2022-es Le Mans-i 24 órás összefoglalója:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A Ferrari versenyzői új motorkomponenseket kapnak a Brit Nagydíjra
Következő cikk Újabb sértések kerültek elő Nelson Piquet-től: célkeresztben a két Rosberg és Hamilton

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország