KezdőlapFormula 1A Mercedes ex-igazgatója megvédte Masit: Nem volt jó vagy rossz megoldás

A Mercedes ex-igazgatója megvédte Masit: Nem volt jó vagy rossz megoldás

-

Paddy Lowe, a Mercedes egykori technikai igazgatója megvédte Michael Masit.

A 2021-es Abu Dhabi Nagydíj egy olyan sarkalatos pontja lett a Forma-1-nek, amit talán sosem fog a sportág kiheverni. Lassan egy év telt el, és még mindig beszédtémát szolgáltat az ominózus futam. Ezúttal a brit szakember kapcsán került szóba a hirhedt verseny, ugyanis Lowe kiállt az akkori versenyigazgató mellett.

A legtöbben már kívülről fújják az eseményeket. Nicholas Latifi balesete döntötte le az első dominót, majd Masi és lekörözött versenyzők kálváriája adta meg a kegyelemdöfést. Végül az utolsó körben Max Verstappen a frissebb abroncsokon megelőzte Lewis Hamiltont, így ő lett a világbajnok.

Az eset után az ausztrál Masi került terítékre. Először más feladatkört adtak neki, majd az év közepén úgy döntött, búcsút int az FIA-nak.

Végleg távozik az FIA-tól Michael Masi

Lowe, aki a nem csak a Mercedesnél, de még a McLarennél is együtt dolgozott Lewis Hamiltonnal, „nagyon örült” annak, hogy végül a holland lett a befutó.

„Jó látni, hogy Max (Verstappen) idén minden vita nélkül bebiztosította a címet. Igazából elég boldog voltam tavaly, amikor megnyerte az első bajnoki címét. Ez eléggé ellentmondásos, de az F1 már csak ilyen. Mindig is ilyen volt. A Forma-1-ben semmi sem igazságos. Sokszor kerültem olyan helyzetbe, mikor én voltam a szenvedő fél, de olykor a szerencse is mellém állt. Ez a sport természete, ez hozza az izgalmakat, ettől lesz érdekes. Ez nem az a sport, ahol mindennek pontosan a terv szerint kell történnie, vagy egy elemzés alapján a legjobbnak kell nyernie. A dráma miatt szeretjük és nézzük az F1-et. Különben is, soha sincs mindenre jó válasz.” – magyarázta a brit.

Lowe az új erősorrendről is elmondta a véleményét:

„Jó látni a Ferrari feltámadását, remek autót alkottak meg. Nagy kár, hogy ezt nem tudták eredményekre váltani. Jó látni, hogy van némi változás az élmezőnyben. Ugyanakkor figyelemre méltó az is, hogy újfent ugyanaz a három csapat van az élen, a költséglimit ellenére. A kiváló mérnöki tudás és a nagyszerű autó megalkotásához szükséges eszközök a birtokukban vannak. Ezek nem tűnnek el a költségvetési plafon miatt. Szeretem látni a veszélyt a sportban, azt, hogy különböző dolgok történhetnek. Bejárnak a csapatok és a versenyzők egy utat, aminek a végén valakik a sikernek örülhetnek. Változatos volt a szezon, bár Max elég sok futamot nyert. Ám szerintem ezzel nincs gond.”

 

Forráscrash.net