A Mercedes átesett a ló túloldalára Russell szerint: elértük a céljainkat, de azok rosszak voltak

A Mercedes Forma-1-es pilótája, George Russell elismerte, hogy túlságosan konzervatív célokat tűztek ki maguk elé a télen, hogy semmiképpen ne találkozzanak a delfinezéssel a 2023-as szezonban. Emiatt azonban a W14 nem termel elég leszorítóerőt.

George Russell, Mercedes F1 W14

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

Azután, hogy sikeresen azonosították a 2022-es autójuk gyengepontjait, a Mercedes biztos volt abban, hogy a 2023-as szezonra versenyképes csomagot tudnak készíteni a W13 alapjaira.

A W14 azonban egy milliméterrel nem került közelebb ahhoz, hogy a Red Bull kihívója legyen. Miközben a 2022-es Mercedes lassú volt az egyenesekben, de gyors volt a kanyarokban, most Lewis Hamilton elmondás szerint ennek szöges ellentétje jellemző az autóra, George Russell pedig elismerte, hogy ezért részben a Mercedes túlságosan óvatos fejlesztése felel.

„A különbség 2022-höz képest az, hogy egy ideig értetlenül álltunk a problémáink előtt, és nagyon sokáig tartott, mire megértettük azokat, mire sikerült megszüntetni az autó pattogását” – nyilatkozta Russell többek között a Motorsport.com-nak.

„Most legalább hamar megértettük, hogy hol hibáztunk, és miért vagyunk ebben a helyzetben. Szerintem Toto mondta azt korábban, hogy a kitűzött céljainkat elértük. Az viszont egyértelmű, hogy ezek rossz célok voltak.”

„A W13 esetében túlságosan agresszív volt a csapat, emiatt delfinezett az autó. 12 hónappal később mindent meg akartunk tenni annak érdekében, hogy elkerüljük a delfinezést. Úgy tűnik, hogy átestünk a ló túloldalára, és túl sok leszorítóerőt adtunk fel azért, hogy ne delfinezzen az autó.”

„Valószínűleg ennek az elvesztett leszorítóerőnek egy részét könnyen vissza tudnánk szerezni. De képesek lennénk egy másodpercet gyorsulni ahhoz, hogy legyőzzük a Red Bullt? Valószínűleg nem. Hiszünk abban, hogy ezzel a koncepcióval utolérhetjük őket? Szintén nem. Úgy érzem, minden egyszerre szakadt ránk.”

Még több F1 hír:

Russell hozzátette, hogy meg kell vizsgálniuk, milyen szerepe van a Brazil Nagydíjon szerzett győzelmüknek.

„Ebben a csapatban mindenki meg volt győződve arról, hogy jó irányba tartanak a dolgok, miközben már egyértelmű, hogy nem erről volt szó. Lehet, hogy a brazil győzelem miatt még mélyebben elmélyültünk a rossz koncepcióban, mert azt éreztük, hogy fejlődnünk. Ezt is meg kell vizsgálnunk, mert azt senki nem vitathatja, hogy sokat javult a teljesítményünk tavaly.”

„Különösen az év végén azt hittük, hogy megvan az aduászunk, és a W14 egy tökéletesített, extrém változata lesz a 2022 végén látott csomagunknak. Mások nem ezt a koncepciót követték, miközben mi még nagyobb mellszélességgel kiálltunk a sajátunk mellett. Egyértelmű, hogy nem ez volt a jó döntés.”

Hamilton: csak a Ferrari állíthatja meg a Red Bullt 2023-ban

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Lewis Hamilton: Az ellenkezőjét gondolom a Szaúdi Nagydíjról, mint a többiek
Következő cikk Villeneuve: az Alpine megszenvedi Alonso elvesztését

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország