A Mercedes a legkevésbé használt motorokra váltott Hamilton problémái után

A szombati napra kiderült, hogy minden Mercedes-motoros autóba a legkevesebb kilométert futott hajtóegységet szerelték be a Holland Nagydíj hátralévő részére, miután tegnap Sebastian Vettelnek és Lewis Hamiltonnak is gondjai adódtak ezen a téren.

Lewis Hamilton, Mercedes W12, and Valtteri Bottas, Mercedes W12, leave the garage

Fotót készítette: Steve Etherington / Motorsport Images

Ugyan voltak olyanok, akik amúgy is váltottak volna mára, mások viszont kényszerből cseréltek erőforrást a szombatra. Mindez pedig vélhetően egy reakció Hamilton második szabadedzésen bekövetkezett problémáira.

A hétszeres bajnok Mercedese akkor már az edzés elején megadta magát, és a bokszból szóltak is a brit fülére, hogy állítsa le az autót. Elővigyázatosságból pedig a németek mindegyik partnercsapatának, tehát a McLarennek, az Aston Martinnak és a Williamsnek is cserélnie kellett, míg ki nem derül, mi okozta a hibát Hamiltonnál.

Még több F1 hír:

A szezon ezen szakaszában egyébként megszokott, hogy a csapatok pénteken még egy régebbi erőforrással köröznek, majd azt kicserélik egy újabbra az időmérő előtt. Jelen esetben viszont mindenkit arra kért a Mercedes, hogy tegye meg a cserét, függetlenül a motorok terén fennálló helyzettől.

Ez azért lehet fontos, mert több csapat is igyekezett a legfrissebb hajtóegységét a jövő heti Olasz Nagydíjra tartogatni, hiszen ott számít majd a legtöbbet a motorerő. Hamilton, Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Lance Stroll és Nicholas Latifi egyébként már a Belga Nagydíj hétvégéjét is új erőforrással kezdhette meg.

Mivel azonban a futamot végül lényegében meg sem tartották, így azok a motorok még mindig nagyon frissnek számítanak. Lando Norris azok között volt, akik autójába új Mercedes-motor került, de aztán az időmérőn balesetet szenvedett, így azt a darabot kiszerelték az autójából, és még nem derült ki, hogy mi lesz a sorsa.

 

Vettel esetében pedig még bonyolultabb a helyzet, mivel nála már kétszer is cserélni kellett a motort ezen a hétvégén. A pénteki első edzésen ugyanis még egy igen használt egység mondta fel a szolgálatot, ezért délutánra kapott egy szintén használtat, hogy ki tudjon hajtani a második gyakorlásra.

Utána azonban gondok voltak Hamiltonnál, így a Mercedes megkérte őket, hogy cseréljenek ismét, így a német autójában most egy viszonylag friss motor dolgozik, de ezt eredetileg csak Monzától kezdve akarták használni.

Így fest tehát a mercedesesek helyzete, és egyelőre nem lehet tudni, pontosan mi okozta a leállásokat, de már az önmagában is sokat elmond a dologról, hogy mindenkinek cserélnie kellett szombatra, tehát a németeknél vélhetően attól tartottak, hogy másoknál is előfordulhat a Hamiltonnál látott probléma.

Verstappené lett a harmadik edzés, miközben Sainz bajba került

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappen komoly előnnyel verte a két Mercedest, Sainz csúnyán összetörte a Ferrarit
Következő cikk Ezzel a balesettel ért véget Sainz harmadik szabadedzése (videó)

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország