DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Egyéb

A mélység veszélyeket rejt

Az élet hatalmas ajándék, és megóvása mindannyiunk felelőssége. Nagyon gyakran azonban azt érezhetjük mind a munkaadói, mind pedig a munkavállalói oldalon, hogy a munkavédelmi előírásokat és az alkalmazandó munkavédelmi felszereléseket csak azért találták ki, hogy megnehezítsék a mindennapjainkat.

Pedig ha csupán a zuhanásgátló eszközök jutnak eszünkbe, akkor árnyalódhat a kép, és világossá válhat, hogy cseppet sem felesleges az alkalmazásuk. A magasban végzett munka ugyanis nagy kockázatokkal jár, és a zuhanásgátlók segítségével minimalizálhatók a kockázatok.

Gondosan összeállított csomagok

Ha a magasban végzett munka helyszínén zuhanásgátló szett használatával végzik a munkatársak a napi feladataikat, akkor az esetlegesen bekövetkező, nem várt esések és sérülések kevésbé fordulhatnak elő. 

Ha mégis, akkor azok súlyossága sokkal kisebb lesz, mint a zuhanásgátló szett használata nélkül. A Netpolc termékei között többféle ilyen szettet találhat, amelyeket speciálisan egy-egy munkaterülethez vagy akár hobby tevékenységhez állítottak össze a téma szakemberei. Ezek a gondosan összeállított csomagok életet is menthetnek.

netpolc.hu - 2022 augusztus - LinkMarketing - 3



Praktikus egységek

A készletekben mindig az a nagyszerű, hogy kompletten tartalmazzák – egy adott szakterület vagy téma igényeinek megfelelően – az előforduló problémákhoz alkalmazandó eszközöket. Ezekkel pedig hatékonyan megbirkózhatunk igazán sokféle nehézséggel. 

Ugyanez érvényes a zuhanásgátló szettek összeállítására is. Hiszen minden ilyen szettben megtalálható egy azonnal munkára fogható, jó minőségű heveder, amely a mellé csomagolt tartozékokkal együtt remek védelmet biztosít majd a használójának a veszélyeket rejtő helyzetekben. Egy praktikus nejlon zsinórzsákkal ellátott táskában szállítják ezeket az szetteket, emiatt pedig nem kallódnak el majd két használat között. Könnyű így tárolni és szállítani őket egyik helyről a másikra.

Ahány szett, annyi tartalom

Ha például a tetőn éppen fel kell rakni a cserepeket vagy az adott védőburkolatot, vagy akár csak pótolni kell a sérült vagy elrepült elemeket, akkor egy tetőfedő zuhanásgátló szett biztosan megóvja majd a szakembereket, ha elvétenék a lépést magasan a földfelszín felett. 

Zuhanásgátló testhevedert minden zuhanásgátló szett tartalmaz, hiszen ez az alap felszerelési eszköz minden magasban végzett tevékenységnél nélkülözhetetlen. Ezek többpontos rögzítést biztosítanak, minden munkafolyamathoz más típusú eszközre van szükség. Az ácsoknak és állványozóknak például dupla végű energiaelnyelő karabiner és két acélzár is kell, míg a mászók szettje karabinervezérelt zuhanásgátlót és 30 méter megfelelő vastagságú statikus kötelet is tartalmaz. A függőlegesen mászók szettje is hasonló. A szettek azonban önmagukban nem elegendőek, fontos a megfelelő rögzítés is. Ezeket és a szetteket keresse a Netpolc minőségi termékei között!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: