A még mindig túlsúlyos Red Bull körönként négy tizedet veszíthet

A Red Bull Racing autója még mindig egy kicsit nehéz. Az osztrákokat sűrűn megveri a Ferrari a kvalifikációkon, de a Red Bull most olyan fejlesztéseket tervez, amelyekkel a kvalifikációs tempójukon is javíthatnak.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18 leads at the start

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18 leads at the start

Alessio Morgese

Max Verstappen is jelezte, hogy az RB18-as még mindig nem remekel a kvalifikáción. A holland szerint az autó még mindig túl nehéz. A The Race beszámolója szerint a Red Bull a szezon kezdete előtt tizenöt kilogramm túlsúlyt cipelt magán, de a csapat a májusi Miami Nagydíj előtt ezt körülbelül 7,5 kilogrammra csökkentette.

Az ezt követő fejlesztések állítólag tíz kilogramm körülire növelték a súlyt a robusztusabb és összetettebb alkatrészek miatt, a Ferrari pedig közelebb áll a 798 kilogrammos minimális súlyhoz. Az olaszok a kvalifikáció során gyakran megmutatták, hogy gyorsabb autóval rendelkeznek, de a Red Bull a versenyeken volt eddig gyorsabb.

Még több F1 hír:

Az RB18-asnál a plusz tíz kilogramm körönként körülbelül 0,3-0,4 másodpercbe kerül, pályától függően. Mégis, a jobb egyensúly és a nagyobb aerodinamikai teljesítmény megéri a plusz súlyt.

A Red Bull nem akarja feláldozni a versenytempót a kvalifikációs elsőségekért, a cél az, hogy olyan teljesítményjavulást találjanak, amely mindkét forgatókönyvben segít. A plusz súly a verseny során kevésbé érezhető, de ott is érezteti hatását.

„Csak a saját teljesítményünket tudjuk befolyásolni, azt nem, hogy a Ferrari mit csinál. Ha sikerült egy kicsit több teljesítményt az autónkba tenni, akkor az jó szolgálatot tesz majd a kvalifikáción és a versenyen is- mondta Paul Monaghan főmérnök a Red Bulltól.

„Nem az egyiket tennéd a másik ellen, hanem mindkettőt - különben ez egy kicsit hamis játék lenne potenciálisan" – tette hozzá.

.Íme, a 2022-es F1-es Francia Nagydíj menetrendje


A Francia Nagydíj legendái, akik többször is nyerni tudtak:

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Verstappen és Norris is Vips második esélyéért kampányolt
Következő cikk Megérkeztek a pilóták is a pályára - az első képek a Francia Nagydíj hétvégéjéről - GALÉRIA!

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország