A McLarennél hamarosan döntenek Ricciardo jövőjéről

Daniel Ricciardót 2023 végéig köti szerződés a wokingi alakulathoz, ám már most arról beszélt, szeretne leülni a csapattal tárgyalni az esetleges hosszabbításról. Ebből persze arra is lehet következtetni, nem érzi biztosnak a helyét.

Daniel Ricciardo, McLaren, signs autographs for fans

Fotót készítette: Steven Tee / Motorsport Images

A McLaren pilótája tavaly februárban árulta el, hogy három évre szóló szerződést kötött a McLarennel, ami 2023 végén jár le, a Monacói Nagydíj előtt viszont újfent szóba került az ausztrál jövője.

Daniel Ricciardo arról beszélt, szeretne mihamarabb leülni tárgyalni a csapattal egy szerződéshosszabbításról és amikor a sajtó munkatársai felvetették neki, miért van erre szükség, furcsa magyarázkodásba kezdett.

A pilóta elmondta, tulajdonképpen arra gondolt, hogy 2023 nyarán el kell kezdődnie a megbeszéléseknek közte és a McLaren között és nem arról van szó, hogy már idén el kell kezdeniük tervezni a jövőt. 

Az ausztrál szénája nem áll jól a csapatnál, a héten Andreas Seidl csapatfőnök és Zak Brown vezérigazgató is arról beszélt, a versenyző egyelőre nem hozza azt, amit előzetesen vártak tőle és továbbra is várnak arra, hogy formába lendüljön.

Még több F1 hír:

„Küszködik azzal, hogy megtalálja azt a teljesítményt, amit ő is és mi is szeretnénk látni. Keményen dolgozunk azon, hogy minden visszatérjen a normális kerékvágásba és megmutathassa azt, amit tavaly Monzában már megmutatott“ - mondta Zak Brown a La Gazetta dello Sportnak.

A vezérigazgató elárulta, Andreas Seidl dönt arról, meddig hajlandók Ricciardo formajavulására várakozni, de azt is hozzátette, hamarosan elkezdenek a jövőre gondolni, ami arra enged következtetni, hogy új pilóta után néznek.

A jelöltek között két lehetséges utód neve kering, az egyik az alakulat IndyCar-csapatának 23 esztendős pilótája, Pato O'Wardé, a másik az amerikai Colton Hertáé, akit korábban szóba hoztak az Andretti-csapattal is, amennyiben valóban csatlakoznak a Forma-1-hez 2024-ben.

Exkluzív képpel gyarapította Bottas Hamilton művészeti gyűjteményét

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Egy tizeden belül a top 3 a monacói FP1-en, Leclerc az élen!
Következő cikk Wolff: Jó a kocsink, csak vezethetetlen...

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország