DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

A McLaren változtat az autó koncepcióján

Új irányba indulhat el a wokingi alakulat, miután továbbra is jelentős hátrányban vannak a legjobbakhoz képest. Erről a technikai igazgató, James Key árult el néhány részletet nemrégiben.

Bár tavaly már egy futamgyőzelem is összejött hosszú idő után, a McLaren csapatának nem sikerült jól alkalmazkodni a 2022-es szabályváltozásokhoz. A szezon elején úgy tűnt, hatalmas bajban lehetnek, ám a folytatásban sikerült talpra állniuk, és felkapaszkodtak a középmezőny első felébe.

Ugyan a fejlődés egyértelmű, a csapatnál értelemszerűen többet szeretnének, ehhez viszont változásokra lesz szükség. A technikai igazgató elmondása szerint egy koncepcióváltás előtt állnak jelenleg.

„Azt hiszem, hogy őszinte legyek, ez alapvetően a fejlődési ütemmel függ össze. Nagyrészt, mondhatnám úgy is, hogy az autódnak van egy adott szintű potenciálja, és egy bizonyos pontig ezen belül fejlődsz. A magyarországi frissítések, amitől az autó egészen másképp néz ki, a logikus következő lépés volt, és valójában már jó ideje folyik ez a munka. Eljutottunk egy pontra, amikor azt mondod, rendben, elérte az autónk koncepciója a csúcspontját, és most már új irányokba kell elindulnunk” – idézte James Key szavait a GPFans.



A szakember elárulta, most az a céljuk, hogy bekerüljenek a legjobb háromba, de nem lesz egyszerű dolguk, mivel a többiek is folyamatosan fejlődnek.

„A Mercedes ennek a folyamatnak a közepén jár, és határozottan jó eredményeket értek el az utóbbi időben. Az biztos, hogy nagyobb előrelépést tettek, mint mi. Ahhoz, hogy elérjük a célt, őszintén mondom, új irányokra van szükség. Most annyit optimalizáltunk, amennyit csak tudtunk, míg a következő lépés – amihez van egy költségplafon, egy időkorlát és más dolgok a jövő évi autóval kapcsolatban, amiket figyelembe kell vennünk - az, hogy friss irányok felé nézzünk, amelyek több lehetőséget nyitnak a fejlődéshez. A pályán most nem ezen a ponton vagyunk, de a gondolkodást tekintve néhány hónapja már igen. Ezt kell tennünk, új fejlesztési területeket kell felszabadítanunk, ezt pedig részletesen megnéztük a jövő évre vonatkozóan is” – zárta gondolatait Key.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: