16.5 C
New York
csütörtök, március 28, 2024
KezdőlapFormula 1A McLaren nem aggódik Seidl távozása miatt

A McLaren nem aggódik Seidl távozása miatt

-

Ugyan Zak Brown még jó sokáig a csapatánál szerette volna tartani Andreas Seidlt, azonban a német szakember a tegnapi nap folyamán elhagyta a wokingiakat és a Sauberhez szerződött át.

A tegnapi napon hivatalossá vált, hogy Seidl távozik a McLarentől, a helyét pedig Andrea Stealla fogja átvenni, aki már egy ideje a McLarennél dolgozik, de korábban Fernando Alonso versenymérnöke is volt a Ferrarinál. A német szakember ezen lépése logikus, ugyanis már az Audi 2026-os érkezése előtt megkezdi a munkát a hinwili kiscsapatnál. Brown ezt nyilatkozta, miután Seidl csapatváltása a nyilvánosságra került.

„Egy nagy csapat vagyunk, tele rendkívüli egyéniségekkel és tehetségekkel. Minden nagyobb cég az ilyen típusú emberek lehet olyan helyzetben, mint amiben most van. Andreas remek munkát végzett, de biztos vagyok benne, hogy Andrea majd méltó utódjává válik majd a csapatfőnöki székben.”

Stellára egy viszonylag nagy feladat vár, ugyanis a McLaren idén a konstruktőri bajnokság 5. helyén végzett csupán. 2023-ban pedig már sokan szeretnék a régi fényében látni a brit csapatot és ez csakis úgy lehetne lehetséges, ha közelebb tudnának kerülni az élmezőnyt alkotó Red Bull-Ferrari-Mercedes trióhoz.

Forrásgpblog.com
- Hirdetés -