KezdőlapFormula 1A McLaren az asztalra csapott és kemény büntetésért könyörög

A McLaren az asztalra csapott és kemény büntetésért könyörög

-

Zak Brown levelet írt az FIA-nak és arra kérte őket, hogy keményen büntessék meg a Red Bullt.

A Japán Nagydíj után erősítette meg a Szövetség, hogy valóban túllépte a költségvetési limitet az osztrák istálló. Ugyan az 5%-os határt nem érték el, viszont az ellenfelek továbbra is csak találgatják, hogy min csúszott el az alakulat. Az FIA hivatalosan nem közölte, hogy mivel haladta meg a Red Bull a limit összegét, sőt a büntetést sem határozták még meg.

Az amerikai vezetőt zavarja, hogy ennyire lassan dönt a Szövetség, így levelében arra kérte őket, hogy minél előbb szankcionálják a túlköltekezőket. Ugyanakkor pár szabálymódosítással is előállt a wokingi istálló ügyvezetője.

„Minden olyan csapat, amelyik túlköltekezett, tisztességtelen előnyhöz jutott. Érvényes ez az előző és a jelenlegi szezonra. Az FIA-nak minél előbb közölnie kell, hogy milyen büntetésben részesíti a szabályszegő csapatokat, hogy megőrizzék az F1 integritását.” – áll a levélben.

A McLaren október 12-én küldte el a levelét a Szövetségnek. Ezen felül Stefano Domenicali is másolatot kapott. Mindaddig a Red Bull próbálja meghúzni magát, és kerüli a médianyilvánosságot. A BBC megpróbálta szóra bírni a csapatot a levéllel kapcsolatban, ám a Bikák nem kívántak nyilatkozni.

Brown nem nevesítette a túlköltekező ellenfeleket, ám az FIA közleménye alapján a Red Bullra és az Aston Martinra vonatkoznak a sorok. Az amerikai vezető komoly hibákat vélt felfedezni a jelenlegi rendszerben. A McLaren ügyvezetője úgy látja, hogy nagy büntetés nélkül tehetnek szert tetemes előnyre az ellenfelek. Mivel kis szabálysértésnek minősül az, ha az 5%-os határon belül maradnak, pénzbüntetéssel is megúszhatják a túlköltekezők a dolgot. A McLaren viszont szigorúbb büntetést szeretne kiharcolni. Ezen felül Brown azt szeretné, ha a kisebb szabálysértések határát 5%-ról 2,5%-ra csökkentené a Szövetség.

 

Forrásgpblog.com