KezdőlapFormula 1A koronavírus-járvány ellenére Lammers normál Holland Nagydíjra számít

A koronavírus-járvány ellenére Lammers normál Holland Nagydíjra számít

-

Jan Lammers továbbra is bízik benne, hogy Zandvoort zöld utat kap, és telt házzal fogadhatja a nézőket a jövő hónap elején megrendezésre kerülő Holland Nagydíjon.

Papíron már a második egymást követő évben az esemény felett a COVID-19 viharfelhője, így a verseny szervezői pénteken várják a kormány bejelentését. A korábbi F1-es pilóta és a Holland Nagydíj vezetője, Lammers a NOS-nak nyilatkozott:

„Augusztus 13-án sokkal többet fogunk tudni, de nincs más választásunk. Teljesen készen fogunk állni. Nem mondhatjuk augusztus 25-én, hogy ‘több ülésre van szükségünk’. Kötelességünk minden jeggyel rendelkezővel szemben, hogy készen álljunk, és most ezen dolgozunk. Most a már régen kidolgozott tervek megvalósításáról van szó. A lelátók mintegy 70 százaléka már készen áll. Minden az ütemterv szerint halad.”

A nagy kérdőjel azonban az, hogy a kormány enyhít-e a korlátozásokon, és engedélyezi-e Zandvoortnak, hogy napi 105 ezer nézőt fogadhassanak a forma-1 miatt. Ezen „zöld lámpa” nélkül az egész rendezvény megrendezése kétségessé válhat. Lammers erről ennyit mondott:

„Biztosak vagyunk abban, hogy a koronavírusszámok a helyes irányba mozdulnak el. Ha ez így folytatódik, úgy gondoljuk, hogy minden sportesemény folytatódhat a megszokott módon.”

Lammers magabiztossága azt jelenti, hogy kezd büszke lenni arra, amit a verseny szervezőiként elértek, különösen annak fényében, hogy a 2020-as első rendezvényüket le kellett fújni:

„Néha azt képzelem, hogy Indianapolisban vagyok ezekkel a lelátókkal, és nagyon jól megy. Mielőtt még egy ember is leülne majd azokon a lelátókon, rájövök, hogy mindannyian Hollandia történetének legnagyobb sporteseményében veszünk részt. És ez nagyon különleges.”