A korábbi Indy 500-győztes visszaszólt Verstappennek: ez a legnagyobb sportesemény a világon

A Forma-1 regnáló világbajnoka Monte-Carlóban éles véleményt fogalmazott meg a Monacói Nagydíj hétvégéjével párhuzamosan megrendezett legendás Indy 500-as versennyel kapcsolatban, amit nem mindenki vett jó néven.

Alexander Rossi, Andretti Autosport-Honda

Alexander Rossi, Andretti Autosport-Honda

IndyCar

Ebben az évben ugyanazon napon rendezték meg az autósport két kultikus versenyének számító Forma-1-es Monacói Nagydíjat és az Indy 500-as futamot. Az autósportok világában "tripla koronának" nevezik azt, ha egy versenyző az említett két megmérettetést, valamint a Le Mans-i 24 órás versenyt is megnyeri.

Ez a történelem során eddig mindössze egyetlen pilótának, a legendás Graham Hillnek sikerült, aki 1966-ban nyerte meg az indianapolisi, hat évvel később pedig a franciaországi endurance futamot monacói Forma-1-es sikerét követően.

A jelenlegi F1-es mezőnyből Fernando Alonsónak van a legnagyobb esélye a tripla korona megszerzésére, hiszen a spanyolnak már csak az Indy 500-as siker hiányzik ehhez, ám a realitások talaján maradva nem valószínű, hogy sikerülni fog neki.

Még több F1 hír:

Verstappent Monte-Carlóban arról kérdezték az újságírók, célja-e, hogy valaha is megpróbálja megszerezni a három kultikus futam győzelmét, de a holland úgy fogalmazott, esze ágában sincs az Indy 500-on indulnia ugyanis nagyon veszélyesnek tartja és nem akarja kockáztatni az életét.

Alexander Rossi, aki 2016 óta versenyez az IndyCarban és debütáló évében meg is nyerte az indianapolisi futamot, egyáltalán nem érti Verstappen reakcióját és őrültségnek nevezte a holland kijelentését.

„Persze, bizonyos értelemben talán veszélyesebb, de volt négy baleset a futamunkon, mégsem tört ketté egyetlen autó sem, amit a Monacói Nagydíjról nem lehet elmondani“ - fogalmazott Rossi a Sky Sport F1 Any Driven Sunday című műsorának adott interjújában.

 

Rossi öt F1-es futamon állhatott rajthoz, és azt is elárulta, mielőtt megnyerte volna az Indy 500-ast, ő sem vette komolyan. „Amikor aztán eljön ide az ember és lehetősége van megnyerni, az hihetetlenül különleges. Nemcsak a motorsportban, hanem a világon is ez a legnagyobb egynapos esemény“ - tette hozzá Rossi.

Marko: nem foglalkozunk tovább az Aston Martinnal, nem tekintjük őket versenytársnak

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hamilton: miért kellene abbahagynom? Még hiszek a nyolcadik bajnoki címben!
Következő cikk Norris teljesen meggyógyult, izgatottan várja az Azeri Nagydíjat

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország