A kaotikus IndyCar-futam végén újra Ericsson diadalmaskodott

Az egykor Forma-1-et is megjárt, jelenleg a Chip Ganassi Racing színeiben versenyző Marcus Ericsson diadalmaskodott a hétvégi IndyCar futamon. A svéd maga sem érti, hogyan úszta meg a verseny első köreiben történt balesetét, de rettentő boldog az újabb siker miatt.

Marcus Ericsson, Chip Ganassi Racing Honda

Marcus Ericsson, Chip Ganassi Racing Honda

Barry Cantrell / Motorsport Images

Marcus Ericsson éveken át a száguldó cirkusz mezőnyének tagja volt, 2018-ban azonban az Alfa Romeo végül úgy döntött, hogy nem hosszabbítja meg a Saubernél versenyző pilóta szerződését.

A svéd pilóta ezt követően Amerikában próbált szerencsét, ahol a Chip Ganassi Racing színeiben áll rajthoz az IndyCarban, az idei szezonban pedig már megszerezte első győzelmét a sorozat detroiti futamán.

Az IndyCar egy hosszabb nyári szünet után Nashville-be látogatott a hétvégén, ahol Colton Herta szerezte meg a szombati kvalifikáción a pole-t. A rajtot követően egészen az 5. körig kellett várni az első komolyabbnak mondható ütközésig: Marcus Ericsson hátulról eltalálta Sebastien Bourdais autóját.

Még több F1 hír:

Ennek következtében a 80 körös futamon a mezőny jó darabig a biztonsági autó mögött körözött, ekkor továbbra is Herta vezette a mezőnyt, ám a 16. körben újabb baleset történt, ezúttal Takuma Sato jóvoltából.

A 20. körben a sárga zászlót felváltotta a piros, mikor Will Power ütközött össze a saját csapattársával, amely miatt Simon Pagenaud találta magát a falban. A verseny második felében az addig elől haladó Rossi koccant Pato O’Ward autójával, a kiállások után pedig Marcus Ericsson keveredett az élre.

Még több F1 hír:

Herta minden tőle telhetőt megtett, hogy visszaszerezze a vezetést, képes volt maga mögé utasítani Dixont, azonban Ericsson már túl nagy falatnak bizonyult számára, így a svéd pilóta újabb győzelmet szerzett.

„Próbálom megfejteni, hogyan végződhetett a futam a győzelmemmel, miután az 5. körben felrepültem és láttam az eget, ekkor ugyanis azt hittem, hogy a versenyemnek vége” – nevetett Ericsson a leintést követően.

Rosberg: A jelenlegi teljesítménye alapján őt kellene beültetni a Red Bullba!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Patinás csapat többségi tulajdonosa lesz a McLaren
Következő cikk Az Alpine F2-ben versenyző juniorja a hétvégén bemutatkozik az IndyCarban is

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország