A Honda név már jövőre visszatérhet a Forma-1-be

Hivatalosan a 2021-es szezon végén kivonult a Forma-1-ből a Honda, de most, hogy már a 2026-os visszatérésüket sem zárják ki, kicsit felélénkíthetik a marketingtevékenységüket a Red Bull-lal, ami akár az ikonikus Honda márkanév visszatérését is magába foglalhatja.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B

Fotót készítette: Erik Junius

Hiába jelentette be 2020-ban a Forma-1-es kivonulását a Honda, a Max Verstappen egyéni bajnoki címét hozó 2021-es szezon alatt egyre inkább felismerték, hogy elhamarkodott lépést hoztak.

Idén annak ellenére, hogy csak egy-egy apró HRC (Honda Racing Corporation) logó tanúskodik arról, hogy még mindig Honda-motor adja a Red Bull erejét, továbbra is Szakurában gyártják az erőforrásokat, és ez akár így is maradhat a 2025-ös szezon végéig, miközben a Red Bull a motorrészlegével már a Porschével közös munkára készül.

Bár az még kérdéses, hogy a Honda visszatér-e 2026-ban, az egyre valószínűbb, hogy ismét szorosabbra fűzik majd a kapcsolataikat a Red Bull-lal, ami a technikai partnerségük széleskörűbb felélesztése mellett marketingtevékenységeket is jelent, akár a Honda név visszatérésével.

„Legalább 2025 végéig a Honda még partnere marad mindkét (RB/AT) csapatnak, és bár még a részleteket nem véglegesítettük, a HRC is technikai partnerségre fog lépni ezzel a két csapattal a 2025-ös szezon végéig” – nyilatkozta többek között a Motorsport.com-nak Koji Watanabe, a HRC elnöke.

Még több F1 hír:

Arra a kérdésre, hogy ez milyen változást jelenthet a Honda, a HRC, és a Red Bull megjelenésében és marketingtevékenységében, Watanabe is elismerte, hogy HRC helyett ő is szívesebben látná újra F1-es autókon a Honda feliratot.

„Hamarosan döntenünk kell a következő szezonról, de én személyesen szívesebben látnám a Honda nevet, szóval a Honda és a HRC kombinációja jelenhet meg.”

Nézzétek meg, ahogyan a Ferrari bejáratta a 2023-as LMH autóját:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Hivatalosan is állást foglalt a Honda: nincs kizárva a 2026-os F1-es visszatérésünk!
Következő cikk A Mercedes elárulta, mekkora a lemaradásuk a Ferrari és a Red Bull mögött teljesítményben

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország