A hétvégén kezdetét veszi a Formula E nyolcadik szezonja, íme az eddigi legjobb szezonkezdetek! (Videó)

Ezen a hétvégén veszi kezdetét a 2022-es Formula E szezon Szaúd-Arábiában, amely ismét komoly változásokat ígér.

Sebastien Buemi, Nissan e.Dams, Nissan IM03

Fotót készítette: Sam Bloxham / Motorsport Images

A teljesen elektromos Formula E 8. szezonja ezen a hétvégén indul a szaúd-arábiai Diriyahban. Mint mindig, a sorozat továbbra is keresi azokat az újításokat, amelyek nézőcsalogatóak lehetnek, és ez idén sem lesz másként, köszönhetően az új, „kieséses kvalifikációs" formátumnak.

Remélhetőleg az új kvalifikációs formátum még több izgalmat hoz a Formula E versenyhétvégire, mivel továbbra is lehetővé teszi a legjobb csapatok és versenyzők számára, hogy megmutassák sebességüket, de további izgalmakat is tartogat a számunkra.

Az új kvalifikációs formátum a 22 autóból álló mezőnyt két, 11 versenyzőből álló csoportra osztja, amelyet a világbajnokságban elért helyezésük alapján határoznak meg. Mindkét 11 fős csoport 220 kW-on futhat gyorsköröket egy 10 perces időmérő alatt, majd mindkét csoportból a 4 legjobb tovább lép a „párbajba“.

Még több F1 hír:

A legjobb nyolc egymás ellen versenyez, amíg csak egy marad. A győztes pilótáé lesz a pole, míg a második helyezett a második helyről indulhat. Az elődöntősök a legjobb köridejük alapján a harmadik és negyedik, a negyeddöntősök pedig az ötödik és a nyolcadik hely között sorakoznak fel.

Mielőtt az új szezon elindulna, a Formula E hivatalos Youtube-csatornája összeállított egy videót, amely a legjobb szezonnyitó futamokat mutatja be a tisztán elektromos hajtású bajnokság 2014-es indulása óta.

 

A 8. szezon lesz az utolsó  a jelenlegi autókkal, így a következő szezonban minden megváltozik, új gyártók és új versenyzők érkeznek, és a csapatok nagyobb szabadságot kapnak az akkumulátorok fejlesztésére, ami technikai fegyverkezési versenyhez vezethet. A Formula E eddig is folyamatosan szoros és izgalmas versenyeket hozott, és a 8. szezonban úgy tűnik, hogy ez a tendencia folytatódni fog.

WRC: Az M-Sport szeretné meghosszabbítani Loeb szerződését a Monte megnyerése után

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk India Formula E-futamot rendezhet a következő szezonban
Következő cikk De Vries nem követi Verstappen példáját

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország