csütörtök, március 28, 2024

A Haas F1-es versenyzője máris visszavágyik Amerikába

Dátum:

Megosztás:

A kétszeres Forma-1-es világbajnok, Emerson Fittipaldi unokája 2018-ban 6 futamon, 2021-ben pedig 3 futamon indult, most viszont teljes szezont futna.

- Reklám -

Fittipaldi két versenyen indult a Haas F1-es csapatának színeiben (2020 végén, Romain Grosjean bahreini balesete után), két további pénteki edzésen és 10 tesztnapon szerepelt, mióta 2018-ban összeállt a Haasszal.

- Reklám -

Bár Fittipaldi elárulta, hogy jól érzi magát jelenlegi csapatánál, mégis elismerte, hogy ha érkezne egy ajánlat az IndyCar-ból, nem sokat gondolkozna azon, hogy elfogadja-e.

Szeretnék például teljes munkaidőben IndyCarban versenyezni” – mondta a 26 éves brazil.

- Reklám -

Megpróbáljuk ezt összehozni, de amikor teljes munkaidőben akarsz ott versenyezni, akkor neked kell finanszírozni az egészet, szóval jelenleg szponzorokat keresünk. Tavaly nem sikerült ezt összehozni.

Az IndyCarban van néhány rendkívül versenyképes versenyautó, ahová szívesen mennék, úgyhogy majd meglátjuk mi lesz. Mindenképp szeretnék egy teljes szezont ott futni.

Fittipaldi 2018-ban mutatkozott be a Dale Coyne Racing színeiben, legjobb eredményét pedig a szezon utolsó előtti versenyén, Portlandben érte el, amikor 9. lett. 2021-ben az Indy 500-on is bemutatkozhatott, de csak a 25. lett.

Hozzá kell tenni, hogy a Dale Coyne Racingnél töltött 2018-as szezonját szinte azonnal megszakította a 2018-as súlyos balesete, és még mindig jelentős fájdalmakkal vezetett, amikor visszatért az öt szezon végi versenyre.

Már nincs sok szabad autó a 2023-as NASCAR szezon rajtrácsán, mivel a jelenleg megüresedett Coyne-helyet várhatóan a Ferrari egykori pártfogoltja, Marcus Armstrong kapja meg, Foyt pedig valószínűleg nem indul a rendelkezésre álló harmadik autóval, így reálisan csak egy Ganassi, vagy a Juncos-Hollinger Racingnél kaphat állást Fittipaldi.