A Forma-1 nyitott arra, hogy önálló futamokká tegye a sprinteket

A száguldó cirkusz legtöbb versenyzője nem rajong a 2021-ben bevezetett sprintfutamokért, a világbajnoki címvédő Max Verstappen szerint ezeken a futamokon csak arra figyelnek, hogy ne ütközzenek össze senkivel.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18, Charles Leclerc, Ferrari F1-75, Carlos Sainz, Ferrari F1-75, George Russell, Mercedes W13, the rest of the field at the start of the Sprint race

Max Verstappen, Red Bull Racing RB18, Charles Leclerc, Ferrari F1-75, Carlos Sainz, Ferrari F1-75, George Russell, Mercedes W13, the rest of the field at the start of the Sprint race

Glenn Dunbar / Motorsport Images

Brazíliában rendezik meg a 2022-es Forma-1-es szezon utolsó sprintversenyét, amelyhez a kezdetektől fogva szkeptikusan állnak a versenyzők. Max Verstappen már Mexikóban arról beszélt, hogy szerinte teljesen feleslegesek ezek a versenyek, mert a pilóták nem mernek kockáztatni.

„Kapunk ugyan néhány pontot a sprintekért, de azt is tudjuk, hogy nem igazán kockáztathatunk, mert a vasárnapi futam az, ahol igazán fontos pontokat szerzünk“ - fogalmazott a regnáló világbajnok.

A Forma-1 a nemrégiben döntött arról, hogy 2023-tól megduplázzák a sprintfutamok számát, de ennek részleteiről még a csapatok tárgyalnak az FIA-val. A hírek szerint a következő hetekben dönthetnek a rövidebb futamok helyszínéről, ahogy elvileg arról is beszélnek majd, hogy a szombati versenyek teljesen önállónak számítsanak.

Mindez azt jelentené, hogy nem a sprintfutam döntene a vasárnapi rajtrácsról, hanem a pénteki, hagyományos kvalifikáció, a Haas pilótája, Kevin Magnussen szerint pedig ez jó ötlet lenne.

Még több F1 hír:

„Max jól érvel, amikor arról beszél, hogy kevesebb kockázatot merünk vállalni az időmérő edzésen, hiszen ez dönti el a vasárnapi pozíciónkat. Jó döntés lenne a kettőt külön választani“ - mondta a dán.

Ross Brawn, a Forma-1 motorsportért felelős igazgatója a tavalyi első, silverstone-i sprintverseny után elmondta, hogy a pilótá már korábban is szorgalmazták a sprintek "függetlenné" tételét, és a száguldó cirkusz vezetői abszolút nyitottak erre.

„Úgy gondolom, hogy meg kell majd vizsgálnunk a kiosztott pontok számát, és azt, hogy hogyan határozzuk meg a vasárnapi rajtrácsot“ - mondta Brawn sejtelmesen.

 

A formátum egyik legnagyobb kritikusa, Max Verstappen egyértelművé tette, nyitott arra, hogy megvitassák, hogyan lehetne a sprinteket jobbá tenni.

„Természetesen tudom, hogy jövőre hat sprintversenyt fogunk tartani, de kitalálhatunk néhány dolgot, amivel izgalmasabbá tehetjük ezeket. Meglátjuk, mi történik“ - mondta a Red Bull kétszeres világbajnoka.

Marko: mindössze két versenyző éri el Verstappen szintjét, de csak félig-meddig

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Sainz: a Ferrari továbbra „sincs messze” a Red Bulltól a puszta tempót tekintve
Következő cikk Hamilton: a gyári munkásokért is küzdünk a Ferrari ellen

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország