KezdőlapFormula 1A Ferrarinál nem mindenki akarta megünnepelni Sainz győzelmét?

A Ferrarinál nem mindenki akarta megünnepelni Sainz győzelmét?

-

A Ferrari korábbi dolgozója állítja, nem mindenki akart részt venni az ünnepi ceremónián a vasárnapi Brit Nagydíj után.

Charles Leclerc a futam alatt többször arra kérte csapatát, hogy cseréljék meg a sorrendet, és engedjék Carlos Sainz elé. Végül a Scuderia engedett a monacóinak, ám egy stratégiai hiba miatt oda lett a pozíciója. Miután Esteban Ocon autója megadta magát, ismét a pályára került a Safety Car. Mindenki behajtott a boxutcába új gumikért, kivéve a versenyt vezető 24 éves pilótát.

Az újraindításnál így a spanyol megelőzte csapattársát és megkaparintott az első helyet. Sőt, még Pérez és Hamilton is átrágta magát a monacóin. Leclerc így a negyedik helyen ért célba, és nem tudott olyan sok pontot hozni a technikai gondokkal küszködő Max Verstappennen.

Alberto Antonini, a Scuderia egykori sajtófőnöke azt az információt kapta egy korábbi dolgozótól, hogy nem mindenki volt hajlandó részt venni az ünnepi ceremónián és a csapatfotózáson.

„Elmeséltek nekem, – én nagyon is megbízom a forrásaimban – egy csúnya eseményt, ami közvetlenül a futam után történt. Állítólag a csapat egy része nem volt hajlandó részt venni a dobogós ceremónián és a fotózáson. Ha ez igaz, akkor az nagyon rossz jel. Egy kis egészséges rivalizálás még rendben van. Természetes az, hogy a szerelők és a mérnökök annak a versenyzőnek szurkolnak, akivel együtt dolgoznak. Ám a győzelemnek kell lennie a közös érdeknek.” – írta a Antonini, a Formulapassion.it oldalán.